Eğitim KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak?

28.08.2015 - 10:01 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvurularını yapan adaylar şimdi de büyük bir merakla sonuçları merak etmekte! KYK yurt başvurularının sonuçları ve KYK burs başvuruları hakkında detaylı bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak

Geçtiğimiz günlerde sona eren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvurularının ardından, üniversite öğrencileri şimdi de sonuçları heyecanla beklemektedirler. 17 Ağustos 2015 tarihinde sona eren KYK yurt başvurularının sonuçlarının ise hangi tarihte açıklanacağı henüz belli değil iken, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan gelen bir açıklamaya göre, KYK yurt başvurusu sonuçları 1 Eylül 2015 tarihi itibari ile belli olacak ve hemen yurt kayıt işlemleri başlayacaktır. 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren sadece asil olarak KYK yurtlarında kalmaya hak kazanan üniversite öğrencileri kayıtlarını yapabileceklerdir. Yedek olarak bekleyecek olan üniversite öğrencileri ise, yurt kayıt işlemlerini daha sonra, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun belirleyeceği tarih aralığında, eğer boş kontenjan kalırsa yapabileceklerdir.

Haberin Devamı

KYK BURS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK yurtlarında asil olarak kalmaya hak kazanan üniversite öğrencileri, yurt kayıt işlemlerini ise iki farklı şekilde yapabileceklerdir. Buna göre, isteyen öğrenciler KYK yurt kayıtlarını internet aracılığı ile yapabilecekken, bu yöntemi tercih etmeyen öğrenciler ise, bizzat kalacakları KYK yurt kurumuna başvurarak yurt kayıt işlemlerini yapabileceklerdir. İnternet aracılığı ile KYK yurt kayıt işlemlerini yapmak isteyen öğrenciler,internet sitesine giriş yaparak konu ile ilgili güncel bilgilere ulaşabileceklerdir.

KYK Burs ve Kredi Başvurusu

Her sene binlerce üniversite öğrencisinin yurt ve barınma problemine çözüm sunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, aynı zamanda üniversite öğrencilerinin burs problemine de ışık tutmaktadır. Bu bağlamda Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine hem burs hem de kredi gibi maddi yönden destek vermektedir.

Haberin Devamı

Genellikle, KYK yurt başvuru ve sonrasındaki yurt kayıt işlemlerinin ardından, yine Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından koordine edilen burs ve kredi başvuruları başlatılmaktadır. Bu sene de, yine KYK yurt başvurularının belli olup, kayıtların tamamlanması ile KYK bur ve kredi başvurularının başlaması beklenmektedir. Bu konu ile ilgili, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından henüz tam bir tarih belirlenmemiştir. Fakat, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, http://yurtkur.gsb.gov.tr/internet sitesi aracılığı ile KYK burs ve kredi başvurusu tarihlerini duyuracaktır.

KYK burs başvurusu yapabilme hakkına sahip olan ve başvurmaları halinde bir sorun teşkil etmeyecek olan üniversite öğrencilerini şu şekilde sınıflandırabiliriz;

· Ön lisans öğrencileri,

· Lisans öğrencileri,

· Açık Öğretim öğrencileri, (Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

· İki yıllık üniversitelerden mezun olup, dört yıllık üniversitelerin üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

Haberin Devamı

· Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, (hazırlık sınıfında burs verilmez)

· Vakıf Üniversitesi öğrencileri,

· LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler (öncelikli olarak),

· Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,

· Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,

· İkinci öğretimde okuyan öğrenciler.

KYK burs başvurusu yapamayacak, yapsalar dahi başvurusu geçersiz sayılacak olan öğrenciler ise şu şekilde sıralayabiliriz;

· 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,

· Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,

· Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,

Haberin Devamı

· Yabancı uyruklu öğrenciler,

· Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,

· Ek süre öğrenim gören yani artık yıl öğrencileri,

· Yüksek lisans öğrencisi olup, hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,

· Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında , en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan ya da gelire sahip olan öğrenciler,

· Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,

· Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler.

KYK burs ve kredi başvurularını yapan ve sonrasında burs ya da kredi kazanan üniversite öğrencileri, ilk ödeneklerini ise, Ocak 2016 tarihi itibari ile temin edebileceklerdir.