Teknoloji Kylie Jenner Snapchat'in ölümünü ilan etti

Kylie Jenner Snapchat'in ölümünü ilan etti

22.02.2018 - 16:10 | Son Güncellenme:

Kylie Jenner Snapchat'in en büyük kullanıcılarından biri. Ancak şimdi Snapchat hakkında çok üzgün olduğunu ve artık açmadığını söyledi. Jenner, Twitter'dan yaptığı açıklamayla Snapchat'in ölümünü ilan etti. Bu açıklamanın ardından Snapchat hisseleri düşüşe geçti ve şirkete maddi zarara neden oldu.

Kylie Jenner Snapchatin ölümünü ilan etti

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Snapchat çok etkili bir kullanıcıyı kaybetmiş olabilir. Kardashian-Jenner ailesinin üyesi Kylie Jenner, 24.5 milyon takipçisine "Yani artık kimse Snapchat'i açmıyor mu, sadece ben mi böyle yapıyorum? Bu çok üzücü. Seni hala seviyorum Snap... benim ilk aşkım" şeklinde bir tweet attı.

Kylie Jenner Snapchatin ölümünü ilan etti

Jenner, belki de Snap CEO'su Evan Spiegel'e bir gönderme yapmak istiyor olabilir. Kylie Jenner, sosyal medyadaki en önemli kişilerden ve orijinal kişierden biri. Instagram'da ise 104 milyon takipçisi var.

Geçmişte Snapchat'i yeni bir saç kesimi göstermek için kullandı ya da erkek arkadaşı Travis Scott'la birlikte ailesinin hayatına gösterdi,. O, sık sık milyonlarca insana mesaj gönderen güçlü bir kullanıcı ve eğer platformda daha az etkileşim görüyorsa, Snapchat'in ana şirketi olan Snap için bu kötü bir işaret.

Haberin Devamı

Ayrıca şirketle profesyonel olarak da bağlantı kurdu. Geçen sene, Snapchat'in "Ask Kylie" adlı bir formatta özel video yayınlaması için Snap ile ortaklık yaptı.

Snapchat, geçmişte birçok takipçisi olan insanlar için özel programlar yürüten ve takipçileriyle ilgili daha fazla veri sağlayan diğer platformlar gibiydi. Görünen o ki insanlar artık Snapchat'e eskisi kadar ilgi göstermiyor.

Kylie Jenner Snapchatin ölümünü ilan etti

Kylie Jenner, daha önce Snapchat'in yeni tasarımı hakkında konuşmuştu. Jenner görünüşe göre yeni tasarlamın hayranı değil. Daha önce şu şekilde bir tweet atmıştı: "Yeni Snapchat'i henüz gördüm. Bunun hakkında nasıl hissettiğimi gerçekten bilmiyorum! Peki siz neler düşünüyorsunuz çocuklar?"

Jenner’ın yaptığı açıklamanın ardından Snapchat hisselerinin yüzde 8 değer kaybettiği belirtildi. Bunun da şirkete toplam 1.3 milyar dolar zarara uğrattığı bildirildi.

Jenner'ın takipçileri Snapchat'i o kadar kullanmayabilir, ancak şirket bu ayın başlarında, her gün uygulamayı açan insan sayısının 2017 yılının son çeyreğinde % 5 arttığını söyledi. Dolayısıyla Jenner aynı tepkiyi görmese de Snap hala büyüyor.