Editörün Seçtikleri L'Oréal’den 1,2 milyar dolarlık satın alma

L'Oréal’den 1,2 milyar dolarlık satın alma

28.07.2016 - 10:58 | Son Güncellenme:

Yüz yılı aşkın bir süredir güzellik sektöründe farklı ihtiyaçlara cevap vermek üzere çalışmalarını sürdüren kozmetik devi L'Oréal Group, ABD merkezli güzellik ürünleri üreticisi IT Cosmetics'i 1,2 Milyar Dolara satın almak için anlaşmaya vardı.

LOréal’den 1,2 milyar dolarlık satın alma

Fransız kozmetik devi L'Oreal, ABD merkezli güzellik ürünleri üreticisi IT Cosmetics'i 1,2 Milyar Dolara satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı. Makyaj ve cilt bakımında büyük bir talebi karşılayan IT Cosmetics'in L'Oreal bünyesine katılmasıyla hızlı ve emin adımlarla büyümeye devam etmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

L’Oréal, bu uluslararası satın almanın 2008’de gerçekleşen Yves Saint Laurent’den sonraki en büyük satın alma olduğunun altını çizerken, satış sonrası markanın Amerika’daki büyümesine odaklanılacağının bilgisini paylaştı.

IT Cosmetics’ den iddialı büyüme: 12 ayda %56

IT Cosmetics güzellik ürünleri içinde renklendirici, cilt bakımı, fırça gibi çeşitli güzellik araçlarını kapsayan 300’den fazla yüksek kalitedeki ürünü tüketicilerin kullanımına sunuyor.

Birçok dağıtım kanalını bünyesinde barındıran IT Cosmetics; televizyon alış veriş kanalları, ULTA ve Sephora gibi mağazalar üzerinden ve markanın websitesi aracılığı ile tüketicilere ulaşıyor. Son yıllarda büyük bir büyüme kat eden marka Haziran 2016 tarihi itibarı ile son 12 ayda %56 büyüme ile net 182 milyon dolar kar elde etti.

Haberin Devamı

L'Oréal Amerika’da CEO olarak görev yapan Frédéric Rozé; “IT Cosmetics ve L’Oréal inovasyona olan tutkuları ve güzelliği herkesle paylaşma yönündeki istekleri ile temel değerler etrafında buluştu. Marka bugüne kadar tüketicisi ile derin bir sadakat ilişkisi kurdu ve bu potansiyelin önümüzdeki yıllarda daha da gelişeceğini düşünüyoruz” diyerek satın alma sürecini değerlendirdi.

Hedef: Herkes için Güzellik

IT Cosmetics 4 divizyondan oluşan L’Oréal Group içerisindeki Lux divizyonu içerisinde yer alacak ve makyaj ve cilt bakımında artan talebi karşılayacak.

L'Oréal Selective Divisions başkanı Nicolas Hieronimus ise “Lancôme, Kiehl's, Yves Saint Laurent, Armani ve Urban Decay gibi L’Oréal bünyesinde seçkin markaların yanında IT Cosmetics’i görmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

IT Cosmetics kurucu ve CEO’su Jamie Kern Lima; "IT Cosmetics olarak ürünlerimiz ve faaliyetlerimiz ile dünyayı daha güzel bir yer yapma misyonu taşıyoruz. Tüm kadınlar güzeldir ve güzel hissetmeyi hak ederler.

Makyaj ve cilt bakım ürünlerimizdeki yenilikçi ürünler ile kadınların yaşamın her alanında hayatını olumlu yönde değiştirmeye çalışıyoruz, L’Oréal ortaklığı ile uluslararası yapının gücünü kullanarak misyonumuzu daha geniş kitlelere yayabilecek olmanın heyecanı içerisindeyiz” diyerek satın alma konusundaki memnuniyetini dile getirdi.

Yazarlar