Samsun Ladik'ten Kısa Kısa

Ladik'ten Kısa Kısa

23.05.2018 - 11:10 | Son Güncellenme:

.

Ladikten Kısa Kısa

SAMSUN (AA) - Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, ramazan ayında vatandaşların iftardan sonra aileleriyle birlikte güzel vakit geçirebilmesi için bazı düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Özbalcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarihi Saat Kulesi altındaki Kuledibi Aile Çay Bahçesi'nde yaz hazırlık çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Vatandaşların ailece tarihi dokunun altında, yeşillikler arasında, su ve kuş sesleri eşliğinde rahat, huzurlu ve temiz bir ortamda kafeterya hizmetleri de alarak ramazan ve yaz gecelerini geçirebileceğini anlatan Özbalcı, "Ladik'te yaz akşamlarının vazgeçilmezi Kuledibi Aile Çay Bahçesi'nde halkımızın hoşça vakit geçirebilmesini sağlamak için ramazan ayı boyunca canlı müzik yapılacak. Halkımızı cuma, cumartesi ve pazar akşamları 21.00 - 00.00 saatleri arasında aile çay bahçemize davet ediyorum." dedi.

- Üreticilere elma kurdu uyarısı

Ladik Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Kemal Aydın, üreticileri elma iç kurduna karşı mücadele konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elma iç kurdunun önemli miktarda ürün kaybına sebebiyet verdiğini belirtti.

Meyvenin fındık büyüklüğüne erişmesi halinde elma iç kurduna karşı mücadele edilmesi gerektiğine işaret eden Aydın, "Üreticilerimizin, elma ana zararlısı ve elma iç kurdu zararlısının birinci dölüne karşı ilk ilaçlamalarını meyvenin fındık büyüklüğüne ulaştığı bu günlerde yapmaları gerekmektedir. Elma iç kurdunun birinci döneminin birinci ilaçlamasından sonra ikinci ilaçlamasının da kullanılacak ilacın etkinlik süresine göre 14-18 gün sonra mutlaka yapılması gerekmektedir. Çiftçilerimiz mücadelede kullanacakları ilaçları ve gerekli bilgileri İlçe Müdürlüğümüzde ve serbest ziraat mühendislerinden öğrenebilirler." dedi.

Ladik'te 400 dekar meyve bahçesi bulunduğu öğrenildi.