Dünya Lafını yine çarpıtmışlar

Lafını yine çarpıtmışlar

15.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Demeçleri ve sözleriyle gündem yaratan ABD Başkanı Trump, WSJ’nin haberinde yazıldığı gibi “Kuzey Kore lideri ile iyi bir ilişkim var” demediğini söyledi...

Lafını yine çarpıtmışlar

Hakkındaki yalan haberlerden şikayetçi olan ve “fake news” nitelemesini sürekli bir şekilde kullanarak, adeta kendine özgü bir terim haline getiren ABD Başkanı Donald Trump, bu kez de, Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin kendisi hakkında yaptığı habere çıkıştı. WSJ’nin, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile ilgili söylediği sözleri çarpıttığını savunan Başkan Trump, “Ben ‘İyi ilişkim var’ demedim, ‘İyi ilişkim olurdu’ dedi. Arada büyük fark var...” şeklinde açıklama yaptı.

Haberin Devamı

‘Arada büyük fark var’

Geçtiğimiz perşembe günü WSJ gazetesine verdiği demeçte “Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’la muhtemelen iyi bir ilişkim var” ifadesini kullanmadığını savunan Başkan Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “WSJ doğruyu yansıtmayan bir biçimde ‘Kim Jong Un’la iyi bir ilişkim var’ dediğimi yazdı. Elbette ki böyle söylemedim. Ben ‘Kim’le iyi bir ilişkim olurdu’ dedim. Arada büyük fark var. Neyse ki muhabirlerle diyaloglarımızın sesli kayıtları var, ne söylediğimi ve neyi ima ettiğimi çok iyi biliyorlar. Yalnızca kendilerine bir hikaye yaratmak istediler. YALAN HABER!” ifadelerini kullandı. Wall Street Journal’da yayınlanan mülakatta Trump, Kuzey Kore lideri ile görüşüp görüşmediği konusundaki bir soruya, “Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Yaptım ya da yapmadım da diyemem. Yorum yapmıyorum” yanıtını vermişti.

Haberin Devamı

Başkan Trump, daha önceki açıklamalarında, balistik füze denemeleri nedeniyle Kore liderine “küçük roket adam” sıfatını kullanmış, Kim Jong-Un da buna tepki göstererek, Washington’un sürekli askeri müdahale seçeneğini gündeme getirmesi dolayısıyla, ABD’yi vuracak kapasitede nükleer kabiliyete sahip olmayı amaçladıklarını belirtmişti.

Trump: O da katılsın!

ABD Başkanı Trump’ın Oval Ofis’te bir istihbarat analistine “hoş Koreli bir hanım” diye hitap ettiği ve Kuzey Kore ile müzakerelerde bu kadının da yer almasını önerdiği iddia edildi. NBC’nin haberine göre Trump, bu ifadeleri, geçen sonbaharda, rehine politikası üzerine uzman bir istihbarat analistinin brifingi sırasında söyledi. Brifingin ardından Trump’ın, uzmana “nereli olduğunu” sorduğu, ailesinin Koreli olduğunu öğrenince de yanındaki danışmanına “Bu ‘hoş Koreli hanım’ neden Kuzey Kore ile müzakere heyetinde yer almıyor” dediği öne sürüldü.

Manning senato için niyetli

Amerika Birleşik Devletleri’ne ait gizli bilgileri sızdırdığı gerekçesiyle 7 yıl hapis yatan eski asker ve muhbir Chelsea Manning, Amerikan Senatosu seçimlerine aday adaylığını açıkladı. Manning’in Maryland eyaletinden Demokratlar’ın senatör adayı olabilmek için cumartesi günü bireysel olarak başvuruda bulunduğu ortaya çıkarken, Washington Post, senatörlük için bu görevi 2007’den beri yürüten 74 yaşındaki Ben Cardin’e karşı yarışacağını bildirdi.