Geri Dön

Lahana dolması tarifi

İşte lahananın en değişik lezzetlerinden olan lahana dolması tarifi...

Lahana dolması tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Dolmalık lahana

2 bardak pirinç

250 gram kıyma

3 doğranmış soğan

1 rendelenmiş domates

1 rendelenmiş soğan

Maydonoz, salça, pulbiber, karabiber, kimyon, tuz

1 çay bardağı top halinde sumak

Lahana Dolması Nasıl Yapılır?

Sumağa bir bardak su ekleyip bekletin.

Tencerede su kaynatıp lahanayı sarılabilecek yumuşaklığa gelene kadar haşlayın.

Pirinci yıkayıp kaba koyun ve sumak dışında tüm malzemeleri karıştırın.

Lahanaların içine koyup sarın ve tencereye dizin.

Üzerine tuzu ve süzülen sumak suyunu ve üzerini geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın.

45-50 dakika içinde pişmiş olacaktır.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber