Teknoloji Land Rover'dan zorlu şartlara karşı dayanıklı modüler telefon: Land Rover Explore

Land Rover'dan zorlu şartlara karşı dayanıklı modüler telefon: Land Rover Explore

02.02.2018 - 14:56 | Son Güncellenme:

iPhone X veya Google Pixel 2'den daha sağlam olan bir akıullı telefon istiyorsanıız Land Rover'ın telefona ne dersiniz? Land Rover, zorlu şartlara karşı dayanıklı Land Rover Explore adlı modüler telefonunu duyurdu.

Land Roverdan zorlu şartlara karşı dayanıklı modüler telefon: Land Rover Explore

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Land Rover, adına yakışır bir akıllı telefon çıkarmaya hazırlanıyor. Eğer outdoor veya bu tarz zorlu koşullarda dayanacak bir telefon arıyorsanız Land Rover'ın sizi için bir önerisi var. CAT ve JCB marka cihazları da üreten Bullitt adlı İngiliz telefon üreticisi, Land Rover Explore adlı telefonu da üretecek.

Land Rover ve Bullitt arasındaki ortaklık 2016 yılının başında ilan edildi. Ortaya çıkan telefon uzun sürdü. Peki beklemeye değer miydi?

Moto Mods’da olduğu gibi modüler bir telefon olan Land Rover Explore, opsiyonel olarak satın alabileceğiniz bazı modüllerle telefona yeni özellikler ekliyor.

Land Rover Explore, ilk başta Adventure Pack adı verilen kendi bataryasıyla gelen çok daha güçlü bir GPS modülü ve ViewRanger’ın harita uygulamasıyla gelecek. GPS modülü, yerel coğrafi özellikleri daha doğru tanımlayabilmesi için Skyline artırılmış gerçeklik özelliğini de sunuyor.

Haberin Devamı

Bullitt veya Land Rover tarafından henüz geleceğe yönelik planlar söylenmemesine rağmen, diğer modüler paketlerin de piyasaya çıkacağı söyleniyor. Modüler telefonlar bu ek paketlerin bulunup bulunmadığına bağlı olarak yaşıyor ya da ölüyor. Telefon, askeri standartlara göre oluşturulan bir gövde ve IP68 su geçirmezlik sertifikasıyla gelecek. Bullitt, telefonun sıcak su, büyük basınç ve tuzlu suda bile çalışacağını söyledi.

Tasarımında, aracın farları ve ızgarasının görünümü de dahil olmak üzere yeni Land Rover Discovery'ye göndermeler bulabilirsiniz.

Telefonun ana özellikleri Mobil Dünya Kongresi 2018’de açıklanabilir.

Bullitt, Land Rover Explore'un Nisan ayında satışa çıkacağını, 600 sterlin ya da 650 euro'ya satılacacağını söyledi. ABD fiyatı resmi olarak belli değil. Yaklaşık fiyatının 855 dolar olacağı söyleniyor.