Gündem Lanetli Porsche’nin sır perdesi kalkıyor

Lanetli Porsche’nin sır perdesi kalkıyor

01.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Efsane aktör James Dean’in içinde can verdiği ve yıllardır kayıp olan ‘lanetli’ Porsche otomobilin bulunduğu iddia edildi

Lanetli Porsche’nin  sır perdesi kalkıyor

Efsanevi aktör James Dean’in 24 yaşında kullanırken geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybettiği Porsche markalı aracın akıbeti yıllardır büyük bir sırdı. 550 Spyder model araç 1955’teki kaza sonrası ‘lanetli’ olarak anılmasına neden olacak başka ölümlere de sebep oldu ve bir yangından sonra kayboldu. Şimdi ise, James Dean’in ölümünden 60 yıl sonra ortaya çıkan ve ismi açıklanmayan bir kişi, Chicago’daki Volo Otomobil Müzesi’ne aracın yerini bildiğini açıkladı. Yalan testine giren adamın hikâyesi doğru çıktı. Taraflar arasında mali konularda anlaşma sağlanırsa, esrarengiz adam aracın yerini açıklayacak.

Haberin Devamı

Müzede sergilenebilir

James Dean’in içinde hayatını kaybettiği spor otomobil, bu kazadan sonra hurdaya çıkmış, parçaları satılmış ve yol güvenliğinin anlatılması üzerine sergilenmeye başlanmıştı. Ancak araçtan alınan parçaları kullanan bir yarışçının kaza geçirerek ölmesi; hurda aracın 1960’ta Los Angeles’tan Miami’ye bir konteyner içinde götürülürken kaybolması ise otomobilin ‘lanetli’ sıfatını kazanmasına yol açtı. 2005’te ise Volo Müzesi 1960’tan beri kayıp olan araçla ilgili bilgi veren kişiye 1 milyon dolarlık bir ödül verileceğini açıkladı. Müze ve kimliği açıklanmayan kişi arasındaki anlaşma sonuçlanırsa ‘lanetli’ Porsche yakın zamanda yeniden sergilenebilir.

Yazarlar