Ankara Lapseki'de Konferans

Lapseki'de Konferans

30.12.2017 - 17:51 | Son Güncellenme:

.

Lapsekide Konferans

ÇANAKKALE (AA) - Lapseki'de "15 Temmuz'u anlamak ve anlatmak" konulu konferans düzenlendi.

Haberin Devamı

Ensar Vakfı Lapseki Şubesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Belediye Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen konferansta, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel ve Haber Türk TV Editörü Ümit Yalman, katılımcılara 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

Ensar Vakfı Lapseki Şube Başkanı İsmail Deveci, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk milletine karşı bir darbe girişimi düzenlendiğini söyledi.

Bu girişimin, ülkenin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi amaçladığını ifade eden Deveci, "Türkiye Cumhuriyetini sömürgeci batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayarak, bir kaos ortamına sürüklemeyi amaçlıyorlardı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını, meclisini, istihbarat teşkilatını, emniyet ve silahlı kuvvetlerini, başbakanlık makamını teslim almayı amaçlayan ve bunun için devlet kurumlarını ve milleti bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kaldık." dedi.

Haberin Devamı

Konferansa, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş ve AK Parti İlçe Başkanı Halil Özer katıldı.