Ekonomi Lavanta için atağa geçtiler

Lavanta için atağa geçtiler

09.08.2016 - 15:26 | Son Güncellenme:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) lavanta üretimini artırmak amacıyla Isparta'da fidan üretimine hız verildi.

Lavanta için atağa geçtiler

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, son yıllarda tıbbı ve aromatik bitki üretimi konusunda önemli faaliyetler yürüterek lavanta üretimini artırmak amacıyla Isparta'da fidan üretimine hız verildi. Isparta'da yılda 20-30 bin arasında lavanta yetiştiren bakanlık, bu yıl içinde 50 bin adet tüplü lavanta fidanı üretti.

Haberin Devamı

Bu uygulama ile ülke genelinde gerçekleştirilen lavanta fidanı üretiminde Isparta ilk sıraya yükseldi. Bakanlık tarafından ildeki orman köylülerinin gelirlerini artırmak amacıyla lavanta üretimi konusunda destekleme çalışmalarına da başlandı.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarında bulunan köylerde 14 kişiye lavanta üretimi konusunda kredi desteği veren bakanlık, bu faaliyetlerini artırarak devam ettirecek.

"Çalışmalarımız meyvesini vermeye başlayacak"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülke genelinde bölgelerin coğrafi şartlarını göz önüne alarak projeler geliştirdiklerini ve orman köylülerini desteklerini belirtti.

Bakan Eroğlu şunları kaydetti:

"Biz Bakanlık olarak orman köylülerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Ülkemizde özellikle lavanta üretiminde başı çeken Isparta'da da gerek fidan üretimini artırarak gerekse de köylülere kredi desteği ve hibe vererek orman köylülerimizin daha fazla kazanç elde etmelerini hedefliyoruz. Tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi ve ihraç edilmesi için çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımız en kısa zamanda meyvesini vermeye başlayacak ve köylümüz daha çok kazanacak."