Dünya Lavrov: Halep'te ateşkes ilan edilecek

Lavrov: Halep'te ateşkes ilan edilecek

05.12.2016 - 16:09 | Son Güncellenme:

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, silahlı grupların Halep’ten ayrılmasına ilişkin belirlenecek takvimin ardından bir kez daha ateşkes ilan edileceğini açıkladı

Lavrov: Halepte ateşkes ilan edilecek

Moskova’da Filipinler Dışişleri Bakanı Perfecto Yasay ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Lavrov, Suriye krizi ve Halep’teki duruma değindi.

Haberin Devamı

Lavrov, “(Cenevre’deki) Rus-Amerikan görüşmelerinde silahlı grupların Doğu Halep’ten ayrılmasına ilişkin güzergah ve süreler belirlenecek. Bunlar kabul edildikten sonra ateşkes yürürlüğe girecek.” dedi.

"AYRILMAYANLARI TERÖRİSTLERLE EŞDEĞERDE TUTACAĞIZ"

Rus-Amerikan görüşmelerinden sonra Doğu Halep’i terk etmeyen silahlı grupları teröristlerle aynı kategoride değerlendireceklerini belirten Lavrov, “Doğu Halep’ten ayrılmayı reddeden grupları teröristlerle eş değerde tutacağız ve Suriye ordusunun bu tür gruplara karşı yürüttüğü operasyonu destekleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Lavrov, Cenevre’deki görüşmelere bugün başlamaya hazır olduklarını ancak Amerikan tarafının isteğiyle birkaç gün ertelenen toplantının etkili sonuçlanacağını düşündüklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Öte yandan Lavrov, Halep’te artan çatışmalara ara verilmesi için BM Güvenlik Konseyi’ne sunulacak 10 günlük “insani ateşkes” tasarısını silahlı grupların güçlenmesine neden olacağı gerekçesiyle desteklemeyeceklerini de kaydetti.