Lazanya tarifi uğraş vermeniz gereken bir tarif evet ama bu harika lezzet için değer mi diye düşünenleriniz varsa, lazanya tarifi yazımızı okumanızı ve uygulamanızı tavsiye ederiz. Lazanya tarifi; doyurucu olması ve lezzetli olması sebebiyle herkesin gönlünü fetheden bir yemek tarifidir. Lazanya hamuru, beşamel sos, bolonez sos, lazanya nasıl yapılır tüm bu detayları yazımızda bulabilirsiniz. Harika lezzete hazır mısınız? Lazanya nasıl yapılır lazanya tarifi yazımızı okumaya devam ederek öğrenebilirsiniz…

Lazanya tarifi

Lazanya hamuru için malzemeler

300 gr un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1/4 limon suyu 
1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel sos için malzemeler

50 ml sıvı yağ
50 gr un
500-1000 gr süt
Muskat rendesi
Tuz 

Beşamel sos hazırlanışı;

1.Adım: Un ve yağı kavurun.  
2.Adım: Üzerine süt ilave edip kaynatın. 
3.Adım: Ocaktan indirmeden önce tuz ve muskat rendesini ekleyin.

Bolonez sos için malzemeler

250 gram dana kıyma
Sıvı yağ ya da tereyağı
2’şer çorba kaşığı rendelenmiş havuç, soğan, kereviz, biber
2 çorba kaşığı salça
5 su bardağı su
2 adet orta boy domates
5 gram sarımsak
Tuz, karabiber ve defne yaprağı 

Lazanya nasıl yapılır?

1.Adım: Kıymayı soteleyin. Üzerine sarımsak ve soğani ilave edin. 
2.Adım: Kereviz ve havucu da ekleyerek sotelemeye devam edin. 
3. Adım: Salçasını ve defne yaprağını ilave edin. 
4.Adım: Önceden doğranmış domatesleri de ekleyin. 
5.Adım: Son olarak suyu ilave ederek koyu kıvamlı sos elde edene kadar pişirin. 
6.Adım: İsteğe bağlı havuç ve kereviz eklemeyebilirsiniz.
7.Adım: Hazırladığınız lazanya hamurunu 4 çeşit parçaya bölerek yuvarlayın.
8.Adım: Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika bekletin.
9.Adım: Önce merdane daha sonra oklava ile bıçak sırtı kalınlığında açın. 
10.Adım: 15 cm eşit parçalara kesin. 
11.Adım: Bol kaynar tuzlu suda hamurları 1 dakika haşlayıp soğuk suya çıkarın.
12.Adım: Susuz olarak yan yana bir kaba koyun.
13.Adım: Beşamel sos ve bolonez sosu karıştırın. Hamurları bir borcama döşeyip her kata beşamel sos ve bolonez sos dökün.
14.Adım: Malzeme bitene kadar bu işlemi sürdürün. Üzerine rende kaşar serpip fırınlayın. Sıcak servis etmeniz lazanyanın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Afiyet olsun…