Cilt Bakımı Lazer epilasyon kadınların hayatını kolaylaştırıyor

Lazer epilasyon kadınların hayatını kolaylaştırıyor

01.12.2014 - 17:31 | Son Güncellenme:

Vücuttaki istenmeyen tüylerden kalıcı bir şekilde kurtulup sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmak her kadının hayalidir.

Lazer epilasyon kadınların hayatını kolaylaştırıyor

Hem iş hem de sosyal yaşamda hayatı zorlaştıran istenmeyen tüylerden arınmanın en etkili yolu ise lazer epilasyon uygulamalarıdır.

Lazer epilasyon kadınlara güzellik, zaman ve hijyen kazandırıyor. Sadece birkaç seansta ömür boyu tüylerden kurtulan kadınların kendilerine olan özgüvenleri de artıyor. Divinia Güzellik Merkezi’nde uygulanan lazer epilasyon ile tüylerden kalıcı olarak kurtulabilir tüm mevsimleri kusursuz bir görünüm ile karşılayabilirsiniz…

Kadınların hayatını kolaylaştıran lazer epilasyon nedir? Nasıl uygulanır?

Lazer epilasyon ısıyla tüy kökünün tahrip edilmesi işlemidir. Lazer ışınları, tüy köküne yüksek ısı etkisi yaparak kökün yok olmasını sağlar. Milisaniyelik atışlarla cilde uygulanan lazer ışını, tüydeki melanin pigmenti tarafından emilir, çevre dokuya zarar vermeden cildi geçerek seçici olarak tüy köküne yoğunlaşır. Burada, ışık derinin üzerine birikmeden tüy köklerine inerek canlı olan tüy köklerini yakar. Lazer ışığının vücutta bıraktığı herhangi bir atık yoktur.

Haberin Devamı


4-8 seans arasında etkili sonuç alma imkanı


Lazer epilasyonda tek seans yeterli olmamaktadır. Bunun sebebi ise tüyler tek köklü değildir. Her seansta tüy köklerinin %20 ile %40'ı kaybolur. Kalan köklerden ise tüyler tekrar çıkar fakat her seansta yeni çıkan tüyler incelir. 4 ile 8 seans arası ise tüylerden tamamen kurtulmak mümkün olur.


DİOD ütüleme sisteminin özellikleri


DİOD lazer sistemi açık tenden koyu tene kadar tüm cilt tiplerine uygulanan bir yöntemdir. Lazer epilasyonun etkili olabilmesi için tüyün koyu renkte olması gerekmektedir. Çünkü koyu renkteki tüy lazeri iyi emer. Bu nedenle lazer açık tenli ve koyu renk tüylere sahip kişilerde daha etkili sonuç verir. Vücutta en geç sonuç alınan bölge yüz bölgesidir. Bu yöntem en ince tüy yapısına sahip olan ayva tüylerde etkili sonuç verir. Lazer epilasyon vücutta leke ve yanık izine neden olmaz.

Tatil sonrası bronzlaşmış tene rahatlıkla uygulanabilir

Haberin Devamı


Lazer epilasyonun insan sağlığına hiçbir şekilde zarar vermediği kanıtlanmıştır. Gelişen teknolojinin sağlamış olduğu yeni sistem sayesinde, lazer epilasyon günümüzde bronz tene de uygulanıyor. Bu nedenle Sonbahar ayları lazer epilasyon için en uygun zamandır.

Kimlere uygulanabilir?


Lazer epilasyon 12 yaşını doldurmuş herkese uygulanabilir ancak hamilelere uygulanmaz. Bunun yanında çok ağır kalp ve şeker hastalığı olanlara, uygulama bölgesinde deri hastalığı olanlara da işlem yapılmaz. Hormon bozukluğu olanlara, aşırı bronz tenlilere, ilaç tedavisi görenlere, adet görmüş ergenlere uygulama yapılmaz. İlaç tedavisi olan kişinin ilaç bilgilerini hekime iletilmesi gerekir.

Yazarlar