Gündem Lazer epilasyon zararlı mı?

Lazer epilasyon zararlı mı?

24.04.2018 - 11:47 | Son Güncellenme:

Lazer epilasyon istenmeyen tüyleri köklerinden zayıflatarak çıkmasını ve yapılan düzenli seanslarla yok olmasını sağlamaktır. Bu seanslar yapılan bölge ve tüylerin yapısına göre değişkenlik gösterir.

Lazer epilasyon zararlı mı

Lazer epilasyonun yararları ve zararları açısından değişik yorumlar yapılsa da aslında lazer epilasyon profesyonel estetik uzmanlarca yapıldığı takdirde sağlığa bir zararı yoktur.

Lazer epilasyonun yapılmaması gereken durumlar

Bir estetik uzmanı tarafından yapılacak tetkikler ile cildin hassaslığının itina ile kontrolü yapılmalıdır. Ciltte sivilce, uçuk, egzama gibi durumlar varsa, güneş ışığına alerji varsa, solaryumda cilt tahriş olmuşsa epilasyon bu durumların tedavisi bitene kadar gerçekleştirilmemelidir. Bu gibi durumlarda yapılan epilasyon yarar yerine zarar getirir. Aksi halde kaşıntılar, bölgede yanmalar, şişmeler, kalıcı yaralar oluşturur.

Hamilelik ve lazer epilasyon

Hamilelerde özellikle ilk 3 ay için lazer epilasyon önerilmemektedir. Bu dönem dışında emin olunan bir klinik ve uzman bir doktor eşliğinde yapılacak epilasyon işleminden sağlık açısından bir sorun söz konusu değildir.

Lazer epilasyon faydaları

Lazer epilasyon diğer tüy alma yöntemlerine nazaran çok daha az can yakıcı yöntemlerden birisidir. Ve üstelik birkaç seansta istenmeyen tüylerden tamamen kurtulma şansı verir. Lazer epilasyon istenilen bölgeye uygulanabilir önemli olan işinde profesyonel ve hijyenik bir klinik içerisinde bu işlemlerin gerçekleştirilmesidir. Uygulama esnasında ufak kızarıklıklar yaşanır ancak bu durum geçicidir.

Lazer epilasyon zararları

Epilasyon sağlık açısından bir problem teşkil etmeyen bir yöntemdir. Zarar vermesi ancak bazı önemli detaylara dikkat edilmemesi hâlinde gerçekleşir. Bunların başında yapılan yerin hijyenik olmaması ve yapan kişinin konusunda uzman olmamasıdır. Hijyen çok önemlidir zira enfeksiyon kapma riski çok fazladır. Alerjik bir bünye söz konusu ise ki bunlar genelde lazer ışığına duyarlılık, egzama ve cilt hassasiyeti yaşayan kişilerdir ve epilasyon bu kişilere kesinlikle önerilmez.

Lazer epilasyon kanser yapar mı? Yumurtalıklara zarar verir mi?

Lazer epilasyon işleminin kanser yaptığına dair hiçbir bulguya rastlanmamıştır. Diğer yandan kanser hastalarının lazer epilasyon yaptırmaları önerilmez. Epilasyon uygulaması genelde kadınlarda bikini bölgesi olarak tabir edilen genital bölgelerde de tercih edilir. Bu tercihle birlikte kadınlarda yumurtalıklara zarar verme ve kısırlık yaratma riskinin olup olmadığı sorusu akıllara gelir. Bu konuda da hiçbir olumsuz tespit yoktur.

Lazer epilasyon artık günümüzde erkekler tarafından da son derece yüksek oranlarda tercih edilmektedir. Özellikle koltuk altı bölgesi erkekler açısından en çok epilasyon tercih edilen bölgedir. Böylelikle hem koku hem de görüntü açısından son derece hijyenik ve temiz bir görüntü sahibi olunur. Tek dikkat edilmesi gereken konu esmer tenli erkeklerde uygulamada dikkatli olunmasıdır, leke kalma durumu oluşabilmektedir. Bu da profesyonel bir elde söz konusu değildir.