Gündem Lazer epilasyon zararlı mıdır? Nasıl yapılır?

Lazer epilasyon zararlı mıdır? Nasıl yapılır?

16.04.2018 - 09:54 | Son Güncellenme:

Kadınların en büyük sorunlarından biri de istenmeyen tüylerdir. Kurtulmak adına türlü türlü yollar denerler. Çeşitli yöntemlere başvururlar. Lazer epilasyon da bunlardan bir tanesidir. Son dönemde hızlıca yayılan lazer epilasyon kadınlar tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Lazer epilasyon zararlı mıdır Nasıl yapılır

Her kadın, cildinin kusursuz olmasını ister. Bunun için büyük çaba sarf ederler. Özellikle tüyler büyük problem oluşturur. İstenmeyen tüylere çözüm olarak lazer epilasyon geliştirilmiştir. Kadınlar başta olmak üzere erkeklerce de lazer epilasyon rağbet görmektedir. Ancak lazer epilasyon biraz zaman alıyor. Çünkü tüy kökleri tek seferde işlevini kaybedecek konuma gelmiyor. Ama lazer epilasyonun en çok dikkat çeken yanı kalıcı çözüm oluşturmasıdır. Tedavi uygulanan bölgede, bir daha tüy çıkmama garantisi veriliyor. Çıksa dahi yeni çıkan tüyler; çok daha az ve seyrek olarak kendini gösteriyor.

Birden fazla seanslar halinde devam eden lazer epilasyon, öncelikle tüy köklerini zayıflatarak tüylerin işlevini zamanla yitirmesini sağlıyor. Vücut ve tüy yapısına göre seans sayıları belirleniyor. Ve aksatmadan seanslara gidilmesi gerekiyor. Lazer epilasyon yaptırmak isteyen birinin cilt hastalığı olmaması gerekiyor. Alerjileri olanlara lazer epilasyon önerilmiyor. Lazer epilasyon yapılan bölgenin en az iki hafta güneşten uzak kalması gerekiyor. Mecburiyet durumlarında koruyucu yağlar kullanılabilir. Üç tür lazer epilasyon türü vardır. Her sistem birbirine yakındır.

Lazer epilasyon öncesi mutlaka doktor kontrolüne gidilmelidir. Doktor onayıyla başlanmalıdır. “Bitme garantisi” veren yerlerin garanti verme dayanaklarının mutlaka sorulması gerekir. Güvenilir yerlere gidilmesi gerekir. Her yer lazer epilasyon yapmak için uygun değildir. Epilasyon tedavisine başlamadan en az üç hafta önceden ağda vb. işlemlerin durdurulması gerekir.

Lazer Epilasyonu Zararlı Mıdır?

Lazer epilasyon zararlıdır denilemez. Ama zaman zaman görülen yan etkileri vardır. Bunlardan bazıları; yanık, tahriş, kızarıklık vb.dir. Bunlar dışında hijyenik ve güvenilir bir yerde yaptırıldığı zaman bir zararı yoktur. Adet döneminde epilasyon yaptırmak uygun değildir. Kaş bölgesi, modası değişen bir şey olduğu için riskli bölgedir. Yüze yapılan lazer epilasyon, bölge hassas olduğundan dolayı ciddi yan etkiler gösterebilir. En sık görüleni kalıcı lekelerdir. Lazer epilasyon dövme olan bölgeye uygulanırsa zarar verebilir. Lazer epilasyon kısır yapar söylemleri tamamen yersizdir. Ayrıca yumurtalıklara zarar vermez. Kansere de yol açmaz. En çok dikkat edilmesi gereken konu, mutlaka güvenilir yerlerde uzmanlar eşliğinde yapılması ve yaptırılması gerektiğidir.

Yazarlar