Gündem PYD’den Mehmetçik’e saldırı girişimi!

PYD’den Mehmetçik’e saldırı girişimi!

29.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay’dan yapılan bilgilendirmeye göre, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD tarafından 21 Ocak’ta Cerablus’taki Türk askerlere yönelik saldırıda kullanılması planlanan bomba yüklü araç ele geçirildi...

PYD’den Mehmetçik’e saldırı girişimi

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’nin, Cerablus’ta bulunan Türk askeri konvoyuna bombalı araç saldırısı son
anda önlendi.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeye göre, 21 Ocak’ta Cerablus’taki askerlere yönelik saldırıda kullanılması planlanan bomba yüklü araç, Fırat Kalkanı Harekâtı’nı icra eden unsurlar tarafından saldırıyı gerçekleştiremeden ele geçirildi. Aracı kullanan şoför ve bombayı patlatmayı planlayan terörist sağ yakalandı. Araçtakilerin PYD’nin denetimindeki Menbic’ten yola çıktıkları ve Cerablus’taki Türk askeri konvoyuna saldırmayı planladıkları belirlendi.
Talimat ‘Fırat’ ve Teröristler, ifadelerinde eylem talimatını Menbic’te bulunan terör örgütü PKK/PYD’nin elebaşılarından aldıklarını itiraf etti. Teröristlerden Hüseyin el-Hamad, bomba yüklü aracı Menbic’ten Cerablus’a getirme ve Türk askeri konvoyunun geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatma emrini YPG ile PKK’dan aldığını söyledi.
Terörist, bu emrin, “Dindar” ve “Fırat” isimli elebaşılar tarafından verildiğini belirtti.
Cerablus sakinlerinden olduğu belirlenen aracın şoförü Muhammed Rahim de görevinin araçtaki bombanın kumandasını Menbic’ten getirmek olduğunu kaydederek, “Aracı Cerablus’un çevresinde Türk konvoyunun geçişi sırasında patlatmak istiyorduk” itirafında bulundu.

Cerablus’ta bombalı araçtan çıkan düzeneğin profesyoneller tarafından hazırlandığı tespit edildi. Patlayıcıların ordular tarafından kullanılan C-3 ve C-4 tipi olduğu anlaşıldı. Patlayıcıların ara bağlantılarının yine bir ordu kullanımı patlayıcı çeşidi olan infilaklı fitillerle yapılmış olduğu saptandı.

PYD’den Mehmetçik’e saldırı girişimi