Teknoloji Lenovo'nun yeni MacBook rakipleri Amazon Alexa tarafından destekleniyor: Yoga 730 ve Yoga 530

Lenovo'nun yeni MacBook rakipleri Amazon Alexa tarafından destekleniyor: Yoga 730 ve Yoga 530

26.02.2018 - 17:07 | Son Güncellenme:

Lenovo, Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) Yoga 730 ve Yoga 530 adlı artırılmış gerçeklik odaklı cihazlarını tanıttı. Hem Cortana hem de Alexa’nın yer aldığı Yoga 730, bir odanın her yerinden verilen sesli komutları tanıyabiliyor.

Lenovonun yeni MacBook rakipleri Amazon Alexa tarafından destekleniyor: Yoga 730 ve Yoga 530

Onur Binay / Milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Amazon Echo'yu unutun. Alexa sanal asistan artık akıllı hoparlörlerle sınırlı değil ve bir dizüstü bilgisayara girdi. Çinli teknik firma Lenovo, Amazon'un ses kontrollü Alexa dijital yardımcıcısının bulunduğu üç yeni dizüstü bilgisayarı piyasaya sürdü ve tüm ayrıntıları yerinden öğrendik.

Bu ürünler arasında Yoga 730 (13 inç ve 15 inç) ve yeni 14 inç Yoga 530 bulunuyor. Windows 10 tabanlı bu yeni ürünler, ellerinizi kullanmanıza gerek kalmadan akıllı yardım olanağı sunan artırılmış gerçeklikten yararlanıyor. Hem Cortana hem de Alexa’nın bulunduğu Yoga 730, bir odanın her yerinden verilen sesli komutları tanıyabiliyor.

Yeni dizüstü bilgisayarlar, MWC teknoloji fuarında açıklandı ve yapay zeka ile güçlendi. Amazon'un Echo hoparlörleri, bir kullanıcının sesinizle ilgili bir şeyler sormasını sağlayarak çalışır. Örneğin, haber veya hava durumunu sorabilir , zamanlayıcı veya alarm ayarlayarak Alexa görevini yapabilirsiniz. Alexa, bazı üçüncü taraf hizmetleri ile bile çalışıyor. Bu nedenle, Uber taksi ayarlanması ya da bir pizza için siparişi için izin verebilirsiniz. Bu teknoloji, artık üç yeni Lenovo dizüstü bilgisayarına da taşındı.

Haberin Devamı

Artık Alexa uygulaması sayesinde, basit bir sesli komutla dizüstü bilgisayarınızı kullanarak pizza sipariş edebilirsiniz.

Üç modelde bu özellik var. Aynı zamanda 2'si 1 arada hibrid tasarımlarda korunuyor.

Lenovo Yoga 530, daha bütçeye uygun 14 inçlik bir seçenek, 10 saatlik bir pil ömrüne, 16 GB RAM ve (tek seferde birçok uygulama kullanırken hızlı performansı için) ve yeni nesil 8. nesil Intel işlemciye sahip.

Lenovo Yoga 730 ise iki seçeneğe ayrılıyor. 13 inç model ve daha güçlü bir 15-inç versiyon. "Potansiyel olarak", daha büyük Yoga dizüstü bilgisayarı, PC oyunlarını çok yüksek kalitede oynamanıza izin verecek olan Nvidia'nın güçlü GTX GeForce 1050 ekran kartı ile yükseltilebiliyor. HTC Vive veya Facebook'un Oculus gibi sanal gerçeklik setleriyle kullanılabili.

Her üç model de bu yılın nisan ayında satışa sunulacak. Fiyatlandırma henüz belli değil. Yurt dışı fiyatları ise şu şekilde:

Haberin Devamı

Yoga 530 - 549 dolar
Yoga 730 (13 inç) - 879 dolar
Yoga 730 (15 inç) - 899 ABD Doları

Alexa'nın bir dizüstü bilgisayar üzerinde bulunmasının şu anda bu kadar nadir bulunan bir şey olduğu göz önüne alındığında, bu yeni dizüstü bilgisayarlar Alexa’dan yararlanmak isteyenler için cazip olacak. Bununla birlikte, Alexa'yı denemek istiyorsanız, muhtemelen Amazon'un akıllı hoparlörlerinden birini satın almanız daha iyi olacaktır.

Lenovo 730’un teknik özellikleri neler?

  • 13,3 inç LCD dokunmatik ekran (Full HD ve Ultra-HD çözünürlük seçenekleri)
  • 360 derece menteşe yapısı: dizüstü bilgisayar, çadır, stand ve tablet modları
  • 2x USB-C (Thunderbolt 3); 1x USB 3.0, 1x 3.5mm jak
  • Demir Grisi, Platin Gümüş
  • Entegre parmak izi tarayıcı
  • 307 x 216 x 14.1 mm; 1.12kgs
  • 8. Nesik Intel Core i7 işlemci
  • En fazla 16GB RAM
  • 512GB'a kadar SSD (PCIe)
  • JBL Hoparlörler ve Dolby Atmos kulaklık uyumluluğu
  • 11 saate kadar pil ömrü
  • Alexa entegrasyonu