CumartesiRSS
24.03.2012 - 02:30

Levent Marina’da brunch

Sitene Ekle
.  |  Ali Rıza Kardüz Tüm Yazıları »

Brunch’tan pek hoşlanmam ama iyi ki o güneşli İzmir sabahında La Cigale’e gitmişim

 

İzmir’de şehir merkezine 15 dakika uzaklıktaki Üçkuyular’da daha önce Donanma Vakfı tarafından kurulan ve işletilen Levent Marina’yı İzmir’de ana uğraşıları sanayi üretimi olan Dirinler Grubu kiralamış.
Hem marina hizmetleri için yenilemeler yapılmış hem de kıyıda çağdaş ve Türkiye’de benzeri az bulunan yeme, içme ve eğlence mekanları oluşturulmuş.
Bundan sonra deniz kenarında güneş altında çay kahve içmek, bir şeyler yemek için İzmirlilerin Urla’ya, Çeşme’ye, Alaçatı’ya gitmelerine gerek kalmamış.
Gonca ve Bülent Zarif “Brunch’a gideceğiz” dediklerinde pek istekli olmadım. “Brunch” adı altında abur cubur yemek pek hoşuma gitmez.
Ama iyi ki daveti kabul etmişiz.
Güneşli bir sabah Levent Marina’ya gittik. Denizin kenarında nefis yeme içme mekanları oluşturulmuş. Görünümleri, içlerinin döşemesi, yüksek tavanları, mobilyanın renkleri insanın içini açan, neşe veren bir mimari bütünlük oluşturulmuş.

Genç servis elemanları güler yüzleriyle koşuşturuyor
Cam seralara benzeyen yapıların biri Apropo kahve, biri Jac Bar, biri La Cigale lokantası, mendireğin ucundaki ise Potori Rum Meyhanesi adını taşıyor. Ortalıkta dolanan üç tekerli motorlarda köfte, kokoreç, midye ve gözleme satılıyor. Deniz kıyısında geniş oturma yerleri. Bayıldım.
La Cigale’e girdik, ortada bir piyano. Piyanist Batı müziğinin sevilen parçalarını seslendiriyor. Salonun ortasında çiçekler... Bir kalabalık, bir kalabalık anlatılamaz...
Ortadaki masalarda çeşit çeşit yemekler... Genç servis elemanları güler yüzleriyle koşuşturuyor.
“Bütün bunların arkasında kim var?” diye yönetici Koray Öcal’a sordum. Dirinlerden Cem Dirin meşgul oluyormuş. Konsept ve mutfak sorumlusu İzmirli bir Musevi olan Jo Kohen’miş. Jo Kohen’i İzmirliler “Cafe Reci’s” ile tanırmış.
Kahvaltı kişi başı 22 TL. Biz açık büfeden seçim yaptık. Kişi başı 30 TL ödedik.
Günün her saatinde, öğle ve akşam yemeklerinde menüden seçmeli servis var. Pizzalar 11-12 TL. Makarnalar 9-11 TL. Dürümler 13-17 TL. Meze tabağı 19 TL. Dana karpaçyo 19 TL. Bruschetta rose beef 11 TL. Beğendili kuzu kebabı 36 TL. Bonfile 37 TL. Kuzu pirzola 30 TL. Levrek ızgara 18 TL. Sütte balık 28 TL.
Öğle ve akşam bir kişi La Cigale’de ortalama 35-40 TL, Potiri’de 40 TL. ödeyerek  güzel bir yemek yiyebilirmiş.
Ortam, yediğimiz içtiğimizin lezzeti, servis çok iyi idi. n

©Copyright 2012 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.