İstanbul LEVENT UYSAL: “EN BÜYÜK GAYRET İSTİKRAR OLMALI”

LEVENT UYSAL: “EN BÜYÜK GAYRET İSTİKRAR OLMALI”

15.06.2015 - 09:01 | Son Güncellenme:

.

LEVENT UYSAL: “EN BÜYÜK GAYRET İSTİKRAR OLMALI”

7 Haziran seçim sonuçlarını değerlendiren Levent Uysal, bu süreçten sonra ülkenin 12 yıllık istikrarını korumak için çalışmak gerektiğini söyledi. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deneyimlerinden yararlanılması gerektiğini hatırlatan Uysal, “Siyasilerimize güveniyoruz” dedi.
Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, 7 Haziran 2015 Genel Seçim Sonuçları sonrasında ortaya çıkan tabloyu değerlendirdi. 12 yıllık kazanımların devamı ve yatırımların aksamaması için istikrarı korumanın önemine vurgu yapan Uysal, “7 Haziran seçim sandığın çıkan sonuca göre oluşan meclis aritmetiği, hiçbir partiye tek başına iktidar imkanı tanımadı. Milletimizin verdiği bu karara herkesin saygı duyması gerekir. Şu anda yapılacak olan en önemli şey istikrarlı büyümenin devamı için koalisyon hükümetinin kurulmasıdır. Seçim sürecinde yaşanan dargınlık ve kırgınlıklar bir kenara bırakılarak istikrarın devamı için herkes elini taşın altına koymalıdır. 12 yıllık kazanımların devamı ve yatırımların aksamaması için istikrarı korumak gerekiyor. Özellikle bu süreçte Türkiye siyasi tarihi için çok önemli bir lider olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deneyimlerinden yararlanmalıdır. Siyasilerimize güveniyoruz ve en doğru kararı vereceklerine inanıyoruz” diye konuştu.
“YATIRIMLAR DURMAMALI”
AK Parti’nin tek başına iktidar olduğu dönemde yaptığı yatırımlara dikkat çeken Uysal, “Ülkemiz kısa bir süre içinde önemli yollar kat etti. Bu yatırımların durması ya da aksaması Türkiye’yi 90’lı yıllara geri götürür. Bizim dünya ülkeleriyle yarışmamız gerekiyor ve bu nedenle kaybedecek vaktimiz yok. Hem ekonominin hem de kentlerimizi kalkındıracak olan yatırımların hız kesmeden devam etmesi çok önemli. Koalisyon hükümetinin de bu özenle çalışması, ülke menfaatlerinin başında gelir” ifadelerini kullandı.
“ÇÖZÜM SÜRECİ ÇOK ÖNEMLİ”
Çözüm sürecinin akıbeti hakkında da değerlendirmede bulunan Uysal, “Ülkemizin belki de son 30 yılına damgasını vuran bir sorun ilk kez bu dönemde çözüm için masaya yatırıldı. Bu gayretler çok önemli ve değerli. Doğu ve Güneydoğu coğrafyamızdaki silahların sessizliğinin ve bahar esintilerinin devamı için çözüm süreci asla aksatılmamalıdır. Yeni kurulacak hükümete de bu noktada bir hayli iş düşüyor. Hem sınırlarımız için de hem de komşularımızla olan sıfır sorun politikasına devam etmeliyiz” dedi.