Gündem Levent Üzümcü’nün ihraç kararı mahkemede

Levent Üzümcü’nün ihraç kararı mahkemede

11.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncusu Levent Üzümcü’nün, Gezi eylemleri sırasındaki duruşu, 2013 Sosyalist Enternasyonel’de yaptığı konuşma ve basına verdiği demeçlerle siyaset yaptığı gerekçe gösterilerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yüksek Disiplin Kurulu tarafından Ağustos ayında Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edilmişti.

Levent Üzümcü’nün ihraç kararı mahkemede

İhraç kararıyla ilgili önceki gün, İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği (İŞTİSAN) tarafından Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde Levent Üzümcü’nün de katıldığı bir basın açıklaması yapıldı.

Haberin Devamı

İŞTİSAN’ın hazırladığı, Oyuncular Sendikası’ndan Tilbe Saran’ın okuduğu bildiride, hukuki sürecin başladığı duyuruldu.

Açıklamada, anayasanın 26. maddesiyle güvence altına alınmış “Herkes düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına ya da toplu olarak açıklama ve yapma hakkına sahiptir” maddesinin kararla yok sayıldığına dikkat çekilerek, ‘memuriyetten çıkartma cezasının’ iptali için 9 Ekim itibariyle idare mahkemesine başvurulduğu ve idari işlemin iptalinin talep edildiği belirtildi.

Oyuncunun avukatı Sera Kadıgil süreçle ilgili, “İdare usul hatası yapmış durumda, zaman aşımı ıskalanmış. 1 sene gibi bir süreçte sonuç almayı umuyoruz” dedi.

Açıklama sırasında oyuncu arkadaşları da Üzümcü’ye destek için sanatçının yanındaydı. Sevinç Erbulak hukuki sürecin başladığını en çok seyircilere duyurmak istediklerini söylerken, “Bu alınan bu kararla niyetin cezalandırma olduğuna adım gibi eminim. Bu cezalandırma aslında Levent’i sahnede seyretmek isteyen seyircilere verilmiş bir ceza. Şimdi seyirciler, bu kararın bozulmasını beklemek zorundalar” dedi.