Gündem Levent Üzümcü Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edildi

Levent Üzümcü Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edildi

26.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Şehir Tiyatroları’nda son olarak ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ oyununda rol alan Levent Üzümcü, İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edildiğini sosyal medya üzerinden duyurdu.

Levent Üzümcü Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edildi

Üzümcü, tiyatrodan ihracı ve memurluk haklarının feshi istemiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.
İhraç için, Üzümcü’nün politik görüşü, 2013 yılında Sosyalist Enternasyonal’de yaptığı konuşma, basına verdiği demeçler ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilmişti. Üzümcü, konuyla ilgili açıklamasında, “Şükrediyorum çünkü bu kararın da teyit ettiği üzere yanlışların karşısında durma cesaretine sahibim” dedi. Üzümcü kararla ilgili üzgün olduğunu belirtti: “Çünkü Şehir Tiyatroları dünün ya da bugünün hükümetlerine değil, biz oyunculara ve Türkiyeliler olarak ortak hikâyemizin tarihine aittir. Ait olduğum yerden ayrılmak zorunda bırakıldığım için çok üzgünüm.” İstanbul Şehir Tiyatroları, bugün 11.00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde konuyla ilgili bir basın açıklaması yapacak.