Diğer Lewis Hamilton'un 3. harikası

Lewis Hamilton'un 3. harikası

26.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Grand Prix’sini kazanan Lewis Hamilton, Sebastian Vettel’in üçüncü sırada kalmasıyla 2015 sezonunun bitimine üç yarış kala şampiyonluğunu ilan etti, üçüncü kez kupayı havaya kaldırdı.

Lewis Hamiltonun 3. harikası

Formula 1’de sezonun 16. yarışı olan ABD Grand Prix’sinde kazanan Lewis Hamilton oldu. Üç gün boyunca sağanak yağış ve fırtınalarla boğuşulan Teksas’taki zorlu mücadele dün koşulan ana yarışla sona ererken, yarışa ikinci sıradan başlayan Mercedes’in Britanyalı sürücüsü, damalı bayrağı ilk sırada gördü ve sezonun bitimine daha üç yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.

Haberin Devamı

Mercedes’in bir diğer pilotu Nico Rosberg ikinci olurken, Ferrari pilotu Sebastian Vettel üçüncülüğü aldı. Hamilton yaptığı konuşmada, “Hayatımın en iyi anını yaşıyorum. Tüm ekip arkadaşlarıma yardımları için teşekkür ediyorum. Aileme müteşekkirim. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Hamilton geçtiğimiz yılın ardından bu senenin de en büyüğü olmayı başardı. İngiliz pilot F1’de üç şampiyonluk kazanan 10 pilottan biri olarak önemli bir başarıya imza attı.

‘Doktor’a ceza kestiler

Moto GP’de sezonun 17. yarışı olan Malezya Grand Prix’sinde zafer Dani Pedrosa’nın oldu. İkinciliği Jorge Lorenzo, 3. sırayı Valentino Rossi aldı. Şampiyona lideri Rossi’ye verilen ceza yarışa damga vurdu. Marc Marquez’i düşürdüğü gerekçesiyle 3 ceza puanı verilen ‘Doktor’ lakaplı İtalyan pilot, Moto GP yönetmeliklerine göre toplamda 4 ceza puanına ulaştığı için, sezonun Valencia’daki son yarışına son sıradan başlamak zorunda kalacak.

Haberin Devamı

Lewis Hamiltonun 3. harikası