Gündem Leyla Gencer Ödülü Türkiye’ye

Leyla Gencer Ödülü Türkiye’ye

09.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Leyla Gencer Şan Yarışması’nın birincisi olan Ezgi Karakaya aynı zamanda Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Özel Ödülü’nü ve Leyla Gencer Halk Ödülü’nü de kazanmış bir müzisyen.

Leyla Gencer Ödülü Türkiye’ye

2008 yılından bu yana ilk kez Türkiye’den bir müzisyenin değer görüldüğü Leyla Gencer Şan Yarışması’nın final serisine katılma hakkını bu sene 46 müzisyen kazandı. Finale kalan yine Türkiye’den dört isimden biri olan Ezgi Karakaya, Milliyet’in sorularını yanıtladı. Bu yarışmanın kendisi için önemli bir şans olduğunu vurgulayan Karakaya, “Leyla Gencer’in karşısında şarkı söyleyemedim ama Renato Bruson’a söyleyip onun elinden ödülümü aldım. Bunlar çok özel şeyler benim için. Gurur duyuyorum, mutluluğum kalbime sığmıyor” dedi.

Haberin Devamı

2016 yılında 9. İzmir Ulusal Genç Solist Yarışması’nda profesyonel kategori birincilik ödülünü kazanan ve 2017 BBC Cardiff - Dünyanın En İyi Şarkıcısı (BBC Cardiff Singer of the World 2017) Yarışması’nda ilk 20’ye girerek Türkiye’yi temsil eden müzisyenin hedefi ise her gün daha iyi şarkı söylemek. “Sürekli yeni şeyler öğreniyorum” diyen Karakaya sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde ve dünya sahnelerinde sesimi duyurmak, hayalimdeki rollere hayat vermek, daha büyük tecrübeler kazanmak istiyorum.” Böylesine önemli bir ödülü kazanmış olmanın sorumluluğunun da bilincinde olan genç sanatçı, “Şimdi daha büyük, daha emin adımlar atmam gerektiğinin farkındayım. Yapmak istediğim bazı dinletiler, katılmak istediğim seçmeler var. Öncelikle artık bunları gerçekleştirebilme fırsatım olacak. Bu ödüller motivasyonumu olabilecek en üst seviyeye taşıdı. Güçlü hissediyorum” sözleriyle gelecekteki başarılarının ön haberini paylaşıyor.