Kültür Sanat Leyla Gencer şan yarışmasında final heyecanı!

Leyla Gencer şan yarışmasında final heyecanı!

15.06.2012 - 11:00 | Son Güncellenme:

Opera dünyasına kazandırdığı genç yeteneklerle uluslararası müzik çevrelerinde adından övgüyle söz ettiren Leyla Gencer Şan Yarışması’nın yedincisinin final serisi, 16–20 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek

Leyla Gencer şan yarışmasında final heyecanı

İKSV ve La Scala Akademisi tarafından, Doğuş Grubu ve Garanti Bankası’nın sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Borusan Holding’in katkılarıyla düzenlenecek yarışmanın biletleri 20 Haziran Çarşamba günü satışa çıkıyor.

Haberin Devamı

7. Leyla Gencer Şan Yarışması’nın halka açık yarı finali 18 Eylül Salı günü 11.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, büyük finali ise 20 Eylül Perşembe akşamı 20.00’de Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

7. Leyla Gencer Şan Yarışması’nın 176 başvuru ile rekor sayıda katılımcıya ulaşan ön elemeleri sonucunda İstanbul’daki final serisine katılmaya hak kazanan 41 finalistin arasında Türkiye’den de 6 soprano, 3 mezzosoprano ve 1 bariton olmak üzere toplam 10 finalist bulunuyor. Opera dünyasında yer edinmek için İstanbul'da mücadele etmeye hazırlanan 22 ülkeden 41 genç şancının yarışacağı 7. Leyla Gencer Şan Yarışması’nı Avrupa'dan pek çok menajer ve opera direktörü de takip edecek.

Yarışma, 16 Eylül Pazar ve 17 Eylül Pazartesi günlerinde halka kapalı olarak gerçekleştirilecek çeyrek finalin ardından 18 Eylül Salı saat 11.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek yarı finalle devam edecek. Finalde yarışacak 8 ismin belirleneceği bu etapta genç şancılar piyano eşliğinde ikişer arya seslendirecekler.

Haberin Devamı

20 Eylül Perşembe akşamı Aya İrini Müzesi’nde düzenlenecek final gecesinde ise 8 finaliste İtalyan şef Pietro Mianiti yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. Opera dünyasının yeni yıldızlarını belirleyecek jürinin başkanlığını bu yıl büyük İtalyan diva Mirella Freni üstlenirken, jüri La Scala Tiyatrosu Cast Direktörü Ilias Tzempetonidis, La Fenice Operası Sanat Yönetmeni Fortunato Ortombina, İngiliz Opera Dergisi Editörü John Allison, piyanist Vincenzo Scalera, Devlet Opera ve Balesi Baş Rejisörü Yekta Kara gibi opera dünyasının etkin isimlerinden oluşuyor.

Birincilik ödülünün 12.500, ikincilik ödülünün 7.500, üçüncülük ödülününse 3.500 Avro olduğu 7. Leyla Gencer Şan Yarışması’nda bir finalist de La Scala Tiyatrosu Akademisi’nin üç aylık Eğitim Bursu Özel Ödülü’nün sahibi olacak. Yarışmanın sponsorlarından Doğuş Grubu’nun bu yıl ilk kez vereceği Doğuş Özel Halk Ödülü ise dinleyicilerin oylarıyla belirlenecek. Doğuş Özel Halk Ödülü’nün sahibi olacak bir finalist 2014 D-Marin Turgutreis Klasik Müzik Festivali’ne davet edilecek.

Haberin Devamı

7. Leyla Gencer Şan Yarışması Biletleri

7. Leyla Gencer Şan Yarışması’nın yarı finalinin biletleri 30 TL ve 15 TL (öğrenci), final gecesinin biletleri ise 40 TL ve 25 TL (öğrenci) olarak belirlendi. Müzikseverler, bu yıl oylarıyla aktif olarak da katılabilecekleri 7. Leyla Gencer Şan Yarışması’nın biletlerini 20 Haziran Çarşamba gününden itibaren Biletix satış kanallarından ya da hizmet bedeli ödemeden İKSV’den (Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Caddesi No: 5 Şişhane, pazar hariç 10.00-19.00 arası) temin edebilecekler.

7. Leyla Gencer Şan Yarışması’nı en ucuza dinleme şansı yine Lale Kart sahiplerinin olacak. Siyah ve Beyaz Lale üyeleri biletlerini 18 Haziran Pazartesi, Kırmızı ve Sarı Lale üyeleri ise 19 Haziran Salı gününden itibaren, %25’e varan özel indirimlerle alabilecekler. Lale Kart ve üyelikle ilgili ayrıntılı bilgi için www.lalekart.org