Geri Dön

Elmalı Turta Tarifi

Elmalı turta tarifi özellikle çay saatine en çok yakışan tatlılardan biri. Elmalı turta incecik hamuru ve elmanın yumuşaklaştırdığı iç kısmı ile gerçek bir şölen. Elmalı turta nasıl yapılır öğrenmek isterseniz, işte elmalı turta tarifi:

Elmalı Turta Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

125gr tereyağ
100ml zeytinyağ
5 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
vanilya, kabartma tozu

Elmalı turta içi için malzemeler:

2 kırmızı elma
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Turta Nasıl Yapılır?

1. adım: Öncelikle iç harcını hazırlamaya başlayın. Elmaları doğrayın ve toz şekerle birlikte karıştırın.

2. adım: Tarçını da ekledikten sonra suyunu çekene kadar pişirin.

3. adım: Hamuru için un dışında bütün malzemeleri bir kapta karıştırın.

4. adım: Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.

5. adım: Hazırladığınız hamurdan üzerine kafes yapmak için bir miktar ayırın.

6. adım: Bir yuvarlak oluşturacak şekilde hamuru açın.

7. adım: Elmalı harcı açtığınız hamurun üzerine ekleyin.

8. adım:  En son ayırdığınız hamur ile küçük şeritler yapın ve elmalı turtanın üzerini kafes olacak şekilde kapatın.

Son adım: Önceden ısıtılan 180 derece fırında kızarana kadar 25-30 dakika pişirin ve servis edin. 

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber