Cadde LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - SULTAN SOFRASI

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - SULTAN SOFRASI

18.07.2013 - 21:27 | Son Güncellenme:

Martı İstanbul Hotel Executive Şefi Sabri Eyüp Yunusoğlu, bu akşamki iftar sofrası için sucuklu ve peynirli gül böreği, piliç dolma, fıstıklı pilav, çilekli yoğurt köpüğü tarifleri veriyor

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - SULTAN SOFRASI

SUCUKLU VE PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ

Haberin Devamı

MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
l 1 adet yufka
l 200 gr. küp doğranmış sucuk
l 200 gr. rendelenmiş kaşar
l 1 adet yumurtanın sarısı
l 1 çay kaşığı çörekotu

Hazırlanışı: Yufkaları
4 eşit parçaya bölün. Kaşar ve sucuğu karıştırıp bir harç elde edin. Her parçanın içine harçları pay edin. Yufkaları ince rulo şeklinde sarın ve tekerlek şeklinde kıvırın, yağlanmış tepsiye koyun. Üzerlerine yumurta sarısını sürün, çörek otunu atın.
160 derece fırında 25 dakika pişirin. Yoğurt ya da salatayla servis edin.

FISTIKLI PİLAV

MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
l 2 su bardağı baldo pirinç l 1 çay bardağı çiçek yağı l 2 bardak su l 1 çay bardağı Antep fıstığı

Hazırlanışı: Pirinci tencerede kavurun. Suyunu ayrı bir tencerede kaynatın. Pirincin tuzunu atın, biraz daha kavurun ve suyunu ekleyin. Ocağın altını kısıp 10 dakika pişirin. Sonra ocağı kapatıp pilavı dinlenmeye bırakın. Daha sonra içine fıstıkları atın. Üzerine maydanoz serpip, tavuğun yanında servis edin.

Haberin Devamı

PİLİÇ DOLMA

MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
l 4 adet piliç but, kemiksiz ve derili l 300 gr. mantar l 2 baş soğan l 2 diş sarımsak l 2 çorba kaşığı çiçek yağı
Beşamel sos için
l 40 gr. un l 80 gr. süt l 1 gr. muskat l 40 gr. tereyağı

Hazırlanışı: Beşamel sos için tereyağını tencereye koyun. Unu ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra sütü ekleyin, kaynayınca ocaktan alın. İçine tuz ve muskat atın, soğutun. Tavuk harcı için mantarları ikiye bölün, ince ince doğrayın. Suyunu çekene kadar tencerede pişirin. Soğan ve sarımsakları mantara ilave edin, tuzla biber atın. Beşamelle karıştırın.
Butları tezgaha serin ve harcı paylaştırın. Rulo şeklinde alüminyum folyoya sarın, derin tepsiye döşeyin. 180 derece fırında
30 dakika pişirin. Pişirdiğiniz tepsinin içindeki suyu atmayın, süzdürün. Tavukları soğuduktan sonra folyodan çıkartın. İstediğiniz şekilde dilimleyin. Tepsiye koyun ve üzerine süzdürdüğünüz suyu dökün. 160 derece fırında ısıtın. Fıstıklı pilavla servis edin.

ÇİLEKLİ YOĞURT KÖPÜĞÜ

MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
l 500 gr. süzme yoğurt l 250 gr. beyaz çikolata l 40 gr. bal l 10 gr. pudra şekeri
l 20 gr. krema

Çilek sos için
l 200 gr. çilek
l 100 gr. şeker l 1 bardak su l 1 çorba kaşığı nişasta

Haberin Devamı

Hazırlanışı: Akşamdan bütün malzemeleri bir kaba koyun, karıştırın. Harcı dolaba atın. Çikolatayı benmari usulü eritip karışıma ekleyin. Çilek sos için nişasta hariç bütün malzemeyi kaynatın. İyice pişince mikserden geçirin. Nişastayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Bir gün sonra yoğurt karışımını kase veya bardaklara torba yardımıyla sıkın. Üzerine çilek sosu koyarak servis edin.

YARIN: ZEYTiNYAĞLI ENGiNAR