Teknoloji LG Bu Telefonu İle Rekor Kırdı!

LG Bu Telefonu İle Rekor Kırdı!

30.10.2014 - 10:04 | Son Güncellenme:

Güney Kore firması LG, son 5 yılın en iyi çeyreğine imza atarak akıllı telefon satışlarında kendi rekorunu kırmayı başardı.

LG Bu Telefonu İle Rekor Kırdı

Koreli telefon üreticileri deyince ilk olmasa bile (çünkü ilk sırada Samsung var), ikinci sırada akımıza gelen isim LG oluyor genelde. ve ’ın küresel akıllı telefon pazarı hakimiyet yarışını biraz arkadan takip ediyor LG. Ama durum hiç de fena gözükmüyor, çünkü LG son beş yılın en iyi akıllı telefon satış miktarını yakaladı ve karı yükseldi.

Haberin Devamı

Son çeyrek finans raporunu açıklayan , 16.8 milyon akıllı cihaz satış rakamı ve 450 milyon kar ilan etti. Bu rakam geçen senenin aynı döneminin iki katı kadar. Bu başarıda akıllı telefon bölümünün ve LG G3 modelinin çok büyük payı var, geçen seneye göre satışlar %39 artmış durumda. Ama hala hem Kore’de, hem de dünya çapında Samsung dışında ve Xiaomi gibi büyük teknoloji firmaları ile kapışıyor.

Bu güzel rakamlara rağmen, LG’nin beyaz eşya ve klima bölümünden pek iyi haberler gelmiyor. Ev cihazları bölümü geçen seneye göre daha düşük kar yaparken, klima bölümü ise 2.44 milyon Dolar zarar açıkladı. Firmanın popüler LCD modelleri sayesinde TV ve ev elektroniği bölümünde %5 kar artışı gözlemlenirken, yakın dönemde üst seviye 4K çözünürlüklü TV satışlarında da artış bekleniyor.