Teknoloji LG, Esnek Ekran İçin Seri Üretime Başlıyor

LG, Esnek Ekran İçin Seri Üretime Başlıyor

24.07.2015 - 11:34 | Son Güncellenme:

Güney Kore merkezli teknoloji devi LG, aldığı karar ile birlikte esnek özellikli ekran üretimi için yeni bir tesis kuracağını açıkladı. İşte detaylar... Ürettiği cihazlar ile adını sıkça duyduğumuz LG, ekran...

LG, Esnek Ekran İçin Seri Üretime Başlıyor

Güney Kore merkezli teknoloji devi LG, aldığı karar ile birlikte esnek özellikli ekran üretimi için yeni bir tesis kuracağını açıkladı. İşte detaylar... Ürettiği cihazlar ile adını sıkça duyduğumuz LG, ekran ve televizyon gibi alanlarda oldukça başarılı bir çizgide ilerliyor. Ürettiği ekranlarla kaliteli iş çıkaran firma, şimdiyse esnek ve eğik ekranlar için seri üretime başlama hazırlığında. LG Display cephesinden gelen yeni açıklama, bu bilgiyi doğrular nitelikte.

Haberin Devamı

Belirtilenlere göre LG, 900 milyon doları aşkın bir para karşılığında Güney Kore'da bir tesis kuracak. Bu tesisin temel amacı ise hızlı bir şekilde eğik ekran üretimi yapmak. Geliştirilen bu ekranlar, sonrasında ise televizyon ve telefon gibi alanlarda kullanılacak. Özellikle TV alanında şirketin önümüzdeki günlerde daha fazla yenilik ile karşımıza çıkmayı planladığı söyleniyor. Fabrikada üretilecek olan eğik ve esnek ekranların bir yandan otomobil sektörü için de ihraç edileceği aktarıldı. Açıkçası konu hakkında detaylı bir bilgi sahibi olamasak da LG'nin otomobil pazarına yakın durduğu bir gerçek. Tam olarak 2017 yılı içerisinde faaliyete geçeceği söylenen tesisin giyilebilir cihazlar konusunda da yeni çözümler üreteceği aktarıldı.