Teknoloji LG, GoPro’ya Rakip Oluyor

LG, GoPro’ya Rakip Oluyor

13.05.2016 - 14:12 | Son Güncellenme:

Dünya’nın en çok tercih edilen aksiyon kamerası GoPro, bundan böyle LG cephesinden büyük bir rakip ile karşıya karşıya…

LG, GoPro’ya Rakip Oluyor

Güney Kore merkezli teknoloji devlerinden biri olan LG, bu zamana dek ürettiği ürünleri ile beraber ön plana çıkmayı başaran bir firma oldu. Geçmişten günümüze kadar piyasa içerisinde sağlam bir yer edinmeyi başaran şirket, son yıllarda özellikle tüketici elektroniği konusunda epey büyük bir yol kat etmiş durumda. Hal böyle olunca firmanın geliştirdiği her donanım da büyük önem arz ediyor. Gelen bilgilere bakacak olursak şirketin geliştirmekte olduğu yeni kamera da bir süre gündemi meşgul edecek. Zira aksiyon kamerası üreten firma, GoPro’ya rakip olmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı
Aksiyon kamerası ama LTE desteği var

GoPro’ya rakip olacağına kesin gözüyle bakılan LG’nin yeni aksiyon kamerası, en çok sahip olduğu LTE bağlantı desteği ile ön plana çıkıyor. Zira yüksek hızda mobil veri ağını destekleyen kamera, LTE dışında aynı zamanda 3G desteğine de sahip. Bu sayede veri aktarımını hızlıca yapacak olan kamera, özellikle elde edilen görüntülerin başka bir yere gönderilmesini mümkün hale getirecek.

Üstün görüntü kalitesi

Açıklanan bilgiler, yeni aksiyon kamerasının 12.3 MP çözünürlüğünde bir lens ile birlikte geleceğini ve 4K @ 30 FPS video kayıt desteği sunacağını doğruluyor. Bunun yanında 1080p @ 60 FPS ve 720p @ 120 FPS kalite seçenekleri de kamerada bulunacak. İşin üzücü tarafı ise canlı yayınlarda. Zira kamera ile yapılacak olan canlı yayınlarda 720p çözünürlük ve 30 FPS limiti bulunmakta.

Haberin Devamı

Gücünü Snapdragon 650 yonga setinden alacağı belirtilen kameranın 2 GB RAM, 4 GB depolama alanı, IP67 desteği, 1400 mAh batarya (4 saate kadar çekim), micro SD kart girişi, WiFi b/g/n ve Bluetooth 4.1 bağlantı desteği gibi özelliklere de sahip olacağı belirtildi. Henüz çıkış tarihi ve fiyatı açıklanmayan kamera ile ilgili daha fazla bilgi geldikçe aktarmaya devam edeceğiz, bizi takip etmeye devam edin.