Teknoloji LG Q7 Plus inceleme: 2018’in en uygun fiyat-performans telefonlarından

LG Q7 Plus inceleme: 2018’in en uygun fiyat-performans telefonlarından

25.09.2018 - 14:11 | Son Güncellenme:

LG Q7 Plus, şirketin Q7 serisindeki en üst modeli ve kullanıcılara orta sınıfta üst düzey performans vaat ediyor. Q7 Plus, LG’nin birinci sınıf akıllı telefonlarında bulunan QLens AI teknolojisini de sunuyor. Peki LG Q7 Plusgerçekten satın almaya değer mi? Öğrenmek için incelememizi okuyun.

LG Q7 Plus inceleme: 2018’in en uygun fiyat-performans telefonlarından

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

LG'nin Q7 akıllı telefon ailesinin şu anda üç üyesi var: Q7a, Q7 ve Q7 Plus. Tüm cihazlar 18: 9 formatında 5.5 inç ekran ve 2160x1080 piksel çözünürlükle donatıldı. Dış görünümlerinden farklı olarak, üç orta sınıf akıllı telefon, dahili donanım özellikleri bakımından farklılık gösteriyor. Test cihazımız Q7 Plus, Q7 ailesinde en güçlü performansı sunuyor. Mediatek MT6750 işlemci, ARM Mali T860 MP2 grafik ünitesi , 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanıyla geliyor.

IP68 sertifikalı akıllı telefon

LG, Q7 Plus'ı arka tarafta akrilik benzeri cam kaplı metal kasa koruyor. Parmak izi sensörü ve basit ana kamera arkada yer alıyor. Cihazın yan kısımları metalden yapılmış ve gövdesine sağlam bir şekilde oturan fiziksel düğmelere sahip.

Haberin Devamı

Bütün kasa IP68 onaylı, yani suya ve toza karşı dayanıklı. MIL-STD 810G askeri standardı, Q7 Plus'ın darbeye dayanıklı olmasını da sağlıyor. Cihazın arkasında kolayca kılcal çizikler oluşabiliyor. Renkler söz konusu olduğunda, en güzeli mavi olan.

Bildiğiniz orta sınıf bileşenler

Q7 Plus, kullanıcılara orta sınıf donanım bileşenleri sunuyor. Mediatek MT6750 işlemci, uygulamaları sorunsuz çalıştırması için ARM Mali T860 MP2 grafik ünitesi, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı tarafından destekleniyor. USB Type-C portu, cihazın şarj edilmesi ve veri aktarımı için bağlantı görevi görüyor. Akıllı telefon OTG yeteneğine sahip olduğundan, harici cihazlara enerji sağlayabiliyor.

Harici hoparlör veya kulaklığı, Bluetooth 4.2 veya 3,5 mm jak ile telefona bağlayabilirsiniz. Akıllı telefonun sol tarafına nanoSIM kart ve microSD kart yuvası konumlandırılmış. Mevcut depolama alanı 2 TB'ye kadar genişletilebiliyor. Kullanıcının verileri, cihazın arkasında bulunan parmak izi okuyucusu tarafından korunuyor.

Yazılım kullanışlı ekstralar ile daha modern

LG Q7 Plus'ın alıcıları neredeyse saf bir Android 8.1 sistem bekleyebilir. LG'nin özelleştirmeleri öncelikle arka planda saklanıyor. Örneğin ayarlar menüsünün yapısı. Burada, kullanıcılar akıllı telefonun çeşitli bağlantılarına doğrudan erişebilir ve bunları açıp kapatabilirler. Bu menü aynı zamanda LG'nin "LG Air Drive", "DTS: X 3D" ve "KnockOn" gibi tescilli özelliklerine de kolayca erişim sağlıyor.

Haberin Devamı

Önceden yüklenmiş uygulamalar söz konusu olduğunda LG daha dikkatli davranıyor. Tüm programlar akıllı telefonun işlevselliğini değerli ve yararlı araçlarla genişletiyor.

LG'nin Q7 Plus'daki telefon uygulaması, Google'ın standart uygulamasıyla neredeyse aynı. Görüşmeler sırasında, test cihazı yüksek seviyelerde net sesler üretti. Mikrofon arka plan gürültüsünü güvenilir şekilde filtreliyor ve her iki tarafın birbirini iyi anlamasını sağlıyor.

Kameralar nasıl performans sunuyor?

LG, Q7 Plus'ı 16 MP ana kamera ve 8 MP ön kamera ile donatmayı seçmiş. Ön kamera tarafından çekilen selfie’ler orta derecede. İsteğe bağlı portre modu sadece arka planda keskinlik seviyesini değiştiriyor.

Ana kamera, kullanıcının sağlam kareler çekmesi için daha iyi. PDAF ile, nesnelere hızla odaklanıyor. QLens AI, görüntü içeriğini tanımak ve resimdeki nesneler hakkında bilgi sunmak için tasarlanmış.

Haberin Devamı

Q7 Plus panorama da dahil bazı modları sizlere sunuyor. Detaylar genelde biraz bulanık görünüyor ve renklerde soluk görülebilir. Nesneler ise birbirinden açıkça ayırt ediliyor. Buradaki en büyük kusur, karanlık bölgelerde renk farklılıklarının neredeyse kabul edilemez olması.

Yakın çekimler detay bakımından zengin ve öğeler iyi tanımlanıyor. Ancak burada da renkler biraz karartılmış görünüyor . Karanlık alanlardaki içerikler kolayca kayboluyor ve neredeyse fark edilmez hale geliyor.

LG, akıllı telefon fotoğrafçılarına çok az ayar seçeneği sunuyor. Çeşitli modlardan ayrı olarak, mevcut olan tek seçenek filtreler ve çözünürlükler. Reklamı yapılan QLens işlevi, esasen Amazon veya Pinterest'te fotoğraflanan nesneyi arayan görüntü tanıma. Testlerimde bu işlev orta derecede iyi çalıştı. Bazen taranan nesneleribulamadığı da oldu.

Video kaydı benzer sınırlamalara tabi. Görüntü sabitleyici, videoların önemli ölçüde titremesini önlüyor. Maksimum FHD kayıt yapabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Düşük kontrastlı ekranla geliyor

LG, Q7 Plus'ı 5.5 inç IPS paneli ile çevreliyor. Bu panel 2160x1080 piksel çözünürlük ve ortalama 420 cd / m² ortalama parlaklık seviyesine sahip. Bu özellikler, bu fiyat aralığındaki bir akıllı telefon için kabul edilebilir, ancak rakipler ile karşılaştırıldığında geride kalıyor. Parlaklık dağılımının düzgünlüğü de% 89 ile ortalamanın altında.

LG Q7 Plus ekranının diğer ölçümleri 743: 1'lik bir kontrast oranı ve 0,58'lik bir siyah değerini ortaya koyuyor. Bu sonuçlar da ortalamanın altında. Hem renkler hem de siyahlar üzerinde olumsuz bir etkiye sahip. Renkler birbirinden açıkça ayırt edilmez ve siyahlar biraz grimsi. Yavaş yanıt süresi nedeniyle oyuncular için pek tatmin edici olmayabilir.

Açık havada LG Q7 Plus, doğrudan güneş ışığından uzak olduğu sürece sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Gölgede, ekran içeriğinin okunması kolay, ortamdaki nesnelerden gelen yansımalar aşırı değil. Işık ve yüzey yansımaları karşısında ekran parlaklığı görüntülemede yetersiz kalıyor.

IPS panel, öte yandan dengeli izleme açılarına sahip. Kullanıcılar ekranı neredeyse her açıdan rahatlıkla görüntüleyebilir. Ortamdan gelen yansımalar olmadığı sürece, kullanıcı ekran içeriğini her zaman net bir şekilde görüntüleyebilir.

Performans vaat edilen düzeyde mi?

LG Q7 Plus, Mediatek MT6750 işlemci ve ARM Mali T860 MP2 GPU ile Android sisteminin sorunsuz çalışmasını sağlıyor. İki işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanıyla birleştiriliyor. Bu donanım yapılandırması, orta sınıf akıllı telefonlarda yaygın olarak mevcut.

Bununla birlikte, benchmark sonuçları diğer akıllı telefonlarla karşılaştırıldığında, Q7 Plus, rakiplerinin önemli ölçüde gerisinde kalıyor. Örneğin 44064 AnTuTu v6 puanı ile pek çok cihazın gerisinde.

LG Q7 Plus, günlük kullanımda iyi bir tarayıcı deneyimi sunuyor. Sistem web sitelerini hızlı bir şekilde yüklüyor. Yalnız medya içeriklerini yüklemek için biraz daha uzun sürebilir.

Dahili depolama, kullanıcılara yaklaşık 50 GB'lık alan sunuyor. Bu, MicroSD kart ile 2 TB'a kadar genişletilebilir. Ancak, microSD kartlar sadece fotoğraf, müzik ve diğer dosyaları depolamak için kullanılabiliyor. Kartı dahili depolama olarak yeniden biçimlendirmek veya uygulamaları burada depolamak mümkün değil.

LG Q7 Plus'taki ARM Mali T860 MP2 ekran kartı, grafik performansı açısından çok az şey gerektiren görevler için kullanılabilecek basit bir GPU. Gündelik oyunlar bu GPU ile sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ancak Asphalt 8 gibi oyunlar sadece düşük ayarlarda akıcı şekilde oynatılıyor.

LG Q7 Plus sürekli çalışırken 30°C sıcaklığa kadar ısınıyor. Yük altında bu sıcaklık 37°C'ye kadar yükselebilir. Yüzeyler çok fazla ısınmıyor.

Q7+'ın hoparlörü, nispeten iyi sesler üretiyor. Diğer ses çıkışları orta ve yüksek tonlardan biraz etkileniyor. Kullanıcılar tamamen bas tonları olmadan yapmak zorunda kalacak.

Bluetooth 4.2 ve 3.5 mm jak harici ses cihazları için bağlantı görevi görüyor. LG'nin DTX ile bağlantılı olarak X-3D Surround özelliği, dinamik ve dengeli sesler üretebilir. Bu, dahili hoparlör üzerinde önemli bir gelişme ve her türlü medya içeriğini oynatmak için çok uygun.

LG Q7 Plus'ın 3000 mAh bataryası beklentileri karşılıyor. 10 saatin üzerinde çalışma süresiyle, daha büyük pillerle donatılmış rakiplerin gerisinde kalsa da sonuç kötü değil. Q7+ akıllı telefonla birlikte gelen hızlı şarj cihazıyla iki saatten kısa bir sürede tamamen şarj oluyor.

Sonuca bağlıyorum…

Kapsamlı bir incelemeden sonra, Q7 Plus beni ikilemde bıraktı. Akıllı telefon bir yandan iyi pil ömrü, depolama alanını 2 TB'ye kadar genişletme seçeneği ve harici hoparlörlerde mükemmel ses kalitesi sunsa da öte yandan, performans istenen para için çok düşük. QLens özelliği, Amazon görsel aramadan başka bir şey olmadığını kanıtlıyor.

Akıllı telefonunuzu mini multimedya merkezi olarak kullanmak istiyorsanız ve çoğu zaman iyi kalitede anlık görüntü almaya niyetliyseniz, Q7 Plus’ı güvenle satın alabilirsiniz. Ancak, iyi sistem performansına önem veren ve yüksek grafik ağırlıklı oyunlar oynamak isteyen alıcılarınbaşka cihazlara bakmalarını öneriyorum.

LG Q7 Plus’a yaklaşık 1900 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • 3.5 mm jak ile iyi ses kalitesi
  • İyi pil ömrü
  • IP68 ile suya ve toza karşı dayanıklı

EKSİLERİ

  • Sistem performansı
  • WLAN hızı
  • Düşük kontrastlı ekran