Teknoloji LG V11 “Yalan mı Oldu?”

LG V11 “Yalan mı Oldu?”

12.05.2016 - 14:31 | Son Güncellenme:

LG’nin geçtiğimiz yıl pazara sunduğu amiral gemisi telefonu V10 birçok inovasyonu beraberinde getiriyordu. Peki, LG V11 üretilecek mi?

LG V11 “Yalan mı Oldu”

Geçtiğimiz günlerde LG V10 sahibi bir arkadaşımın “abi bu telefonun devamı LG V11 gelecek mi yoksa bu seri sadece V10 ile mi kalacak?” diye sorması üzerine ona cevap verememem bu yazının yazılmasının temel sebebidir…

Haberin Devamı

LG, G4 ile büyük bir başarı yakaladı ve G2‘den sonra “G serisinin” daha büyük işlere gebe olduğunu da bizlere gösterdi. G5 konusunda bir kesim var ki telefonu yerden yere vuruyor ama benim de olduğum bir grup var ki onlar da telefonun kendi ekosisteminde oldukça başarılı olduğunu düşünüyor.

Bunun kararını aslında kullanıcılara bırakmak gerek ama LG G5, hem donanım hem de kamera tarafında G4'ten çok daha fazlasını sunuyor. Evet eksikleri var ama tüm bunların yanında modüler yapısı ise bugüne kadar hiçbir telefonda görmediğimiz bir özellik. Pil tarafında yaptığımız testlerde ise LG G5‘in 2800 mah pil gücü hiç beklemediğimiz bir performans ortaya koydu. LG G5 Gerçek Kullanım Pil Testi‘ni yakında sizlerle paylaşacağız…

Haberin Devamı

V10 ise geçtiğimiz yıl tanıtıldı ve büyük ekranlı telefonlar segmentinde yine farklı inovasyonlar ile karşımıza çıktı. Ön tarafta bulunan çift kamerası, üst tarafta bulunan ve ekran kapalıyken bile bildirimleri bize gösteren ikinci ekranı, çelikten yapılmış gövdesi ve oldukça sağlam yapısı ile birçok kişinin kalbini çalan LG V10 bazı yönleriyle de eksiklikler ya da “olmamışlıklar” gösteriyordu.

LG V10’nun Hangi Yönlerini Eleştiriyoruz?

Çift kameranın gereksizliği konusunda çok fazla sorgulama yaptık. Zira dar açı ile selfie çekmek isteseydik selfie çubuklarına milyar dolar yatırmazdık…

V10 196 gram ağırlığı ile de aynı ekran boyutuna sahip telefonlardan %30 daha fazla ağırlık sunuyordu. Uzun kullanım testinde telefonun elde tutma hissiyatının oldukça kötü bir deneyim yaşattığını gördük.

3000 mAh pil gücü ise V10‘nun en kötü yönlerinden biriydi. 3 yıl önce pazara sunulan 5,2 inç LG G2‘de de 5,7 inç ve 2 kat daha fazla donanım ile gelen V10‘da da aynı pil gücünün kullanılması telefonun gün içinde iyi bir pil performansı verememesine sebep oluyordu. Yaptığımız tüm pil testlerinde V10 rakipleri arasında en kötü sonuçları ortaya koydu.

LG V11 sesleri ise neredeyse hiç duyulmuyor. Ne firmaya yakın kaynaklar ne de @evleaks LG V11 ile ilgili tek bir satır cümle yazmıyor. Peki LG V11 gelmeyecek mi?

LG V11’e Ne Oldu?

Bu soruya cevap vermek takdir edersiniz ki oldukça zor ama şirket içinden de bu konuda off the record en ufak bir bilgi alamadım. LG V11‘in pazara sunulması şimdilik bir hayal ama daha büyük ekranlı ve 6 GB RAM gücüne sahip bir telefon Ufuk‘ta görülüyor.

Haberin Devamı

LG V10‘nun Samsung’un Galaxy Alpha modeline benzediğini düşünüyoruz. LG, V10 ile bir deneme yaptı ve bu segmentte bir ürünün nasıl olmaması gerektiğini öğrendi. Önümüzdeki günlerde V11 sesleri kulağımıza gelirse çok ama çok şaşıracağız.

Dizilerdeki Viral Teknoloji Reklamları Ne Kadar Başarılı?