Teknoloji LG yeni katlanabilir telefon tasarımlarını araştırmaya başladı

LG yeni katlanabilir telefon tasarımlarını araştırmaya başladı

17.12.2018 - 11:16 | Son Güncellenme:

LG Electronics, Nintendo'nun kült taşınabilir oyun konsolu Game Boy Advance'a benzeyen tasarım da dahil olmak üzere bir dizi yeni katlanabilir telefon formlarını araştırıyor.

LG yeni katlanabilir telefon tasarımlarını araştırmaya başladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

LG, Nintendo'nun katlanabilir Game Boy Advance'i gibi cihazları inceleme altına aldı. Yeni ortaya çıkan fikri mülkiyet belgelerine göre, Güney Koreli teknoloji devi şu anda bükülebilir telefon kavramını iki farklı şekilde ele alıyor. Bunlardan biri, dışa doğru katlanan ve iki menteşe bağlantılı ekranı tek bir katlanabilir modül ile değiştiren ZTE'nin Axon M modeli.

LG yeni katlanabilir telefon tasarımlarını araştırmaya başladı

Katlandığında, kitapçık tarzı araç, LG'nin konseptine göre, müzik oynatma kontrolleri için de kullanılabilen kenarları aracılığıyla anlık bakış bildirimlerini görüntüleyebilir. Her zaman açık ekran da paketin bir parçası. LG'nin eskizleri, nispeten normal boyutlu çerçevelere sahip bir aygıtı gösterirken, bunların büyüklüğü şirketin en son IP dosyalarının konusu değil.

Haberin Devamı

LG'nin incelediği ikinci model ise Nintendo'nun Game Boy Advance'i (GBA). Bu model, üst üste binen iki kare ekrandan oluşuyor ve bu daha sonra açılarak dikdörtgen bir ekran olabiliyor.

Her iki tasarım da kıvrımlı ekranlara sahip ve kullanıcılar cihazın ekranı katlı olsa da bu kıvrımlar sayesinde bildirimleri görüp, cihazı yönetebiliyor.

Çok sayıda orijinal ekipman üreticisi, şu anda katlanabilir akıllı telefonlar peşinde koşuyor ve Android ekosisteminin, bu tür tüketici sınıfı ürünleri sunan ilk pazar olması bekleniyor. Samsung'un Şubat ayının sonlarında düzenlenecek Mobile World Congress 2019'da katlanabilir ekranlı telefonunu tanıtması bekleniyor. Huawei'nin de aynı etkinlikte onu takip etmesi bekleniyor.