Gündem LGS sonuçları hangi gün açıklanacak? MEB duyurdu: 2019 LGS sonuçları tarihi

LGS sonuçları hangi gün açıklanacak? MEB duyurdu: 2019 LGS sonuçları tarihi

17.06.2019 - 18:41 | Son Güncellenme:

2019 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili beklenen haber geldi ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS sonuçlarının duyurulacağı tarihi açıkladı. Peki merakla beklenen LGS sonuçları hangi gün açıklanacak?

LGS sonuçları hangi gün açıklanacak MEB duyurdu: 2019 LGS sonuçları tarihi

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 Haziranda 8. sınıf öğrencilerine düzenlenen LGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. MEB beklenen tarihi açıkladı.

Haberin Devamı

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB'in "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına ilişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu"nda yer alan takvime göre, merkezi sınav sonuçları 24 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek.

Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

SINAVSIZ YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Sınavsız yerel yerleştirmede, 2018'de ortaokullarda bulunma kriteri bu yıl kaldırıldı. Sınavsız yerel yerleştirme, öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak. Üç kriterde eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılacak.