Gündem LGS sonuçları için MEB tarih verdi! 2018 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS sonuçları için MEB tarih verdi! 2018 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

22.06.2018 - 08:20 | Son Güncellenme:

LGS sonuçlarının açıklanmasına artık sayılı günler kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2-3 Haziran tarihlerine yapılan LGS sınavının sonuçları yayınlanan kılavuza göre 22 Haziran'da belli olacaktı. Fakat MEB'den yapılan açıklamaya göre LGS sonuçlarının açıklanacağı tarih ertelenmişti. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS sonuçları için MEB tarih verdi 2018 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak

Liselere geçişte ilk kez uygulanan LGS bu sene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2-3 Haziran tarihlerinde gerçekleşti. Yüzbinlerce öğrenci sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. MEB sonuçların açıklanacağı tarihi duyurdu. İşte merak edilenler...

Haberin Devamı

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Liselere yerleştirmede uygulanan merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığının resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları merkezi sınavında ve İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, liselere geçiş sınav sonuçlarının 26 Haziran'da açıklanacağı duyuruldu. Daha önce açıklanan kılavuzda sınav sonuçlarının 22 Haziran'da açıklanacağı bilgisi yer almıştı.

Bakanlığın açıklamasında, Bursluluk Sınavı sonuçlarının ise 18 Temmuz'da açıklanacağı bildirildi.

Merkezî Sınav sonuçları www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

Haberin Devamı

SINAV İTİRAZLARI NASIL YAPILIR?
*Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir.

*Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” veya T.C. Ziraat Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Halk Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Vakıflar Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı ya da şubeden, ayrıca; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartları aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

*2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

*2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi veya http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

Haberin Devamı

*Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

*Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.