Kırklareli LİDERLER LÜLEBURGAZ’DA BULUŞTU

LİDERLER LÜLEBURGAZ’DA BULUŞTU

26.09.2016 - 16:55 | Son Güncellenme:

.

LİDERLER LÜLEBURGAZ’DA BULUŞTU

Lüleburgaz Belediyesi tarafından 2016 Kadın Yılı kapsamında hem kadınların hem erkeklerin iş dünyasına katılımını artırmak için Liderler Buluşması düzenlendi.
İş hayatına atılmak isteyen girişimcileri motive etmek için gerçekleşen buluşmada, öğretmen Ahmet Naç, İstanbul Startup Angels Kurucu Ortağı Gülsüm Çıracı, EY Türkiye Kurumsal Finansman Şirket Ortağı ve EY Girişimci Kadın Liderler Programı Türkiye Lideri Özge Gürsoy, GP-Trust Kurucu Ortağı Pınar Eczacıbaşı, Lüleburgaz halkına girişimcilik alanında yaptıkları değerlendirmelerle ilham verdiler.
Velilerin görevi
Etkinlik kapsamında öğretmen Ahmet Naç, öğretmen ve velilerin görevleri ve katkılarının yanı sıra çocukların gelişiminde Atatürkçü eğitim bilincinin önemini ve çocuklar için değerlerini aktardı. Ahmet Naç, konuşmasında, velilerin çocuklarına özgüvenli ve girişimci bireyler olmalarına izin vermelerinin önemli olduğunu vurguladı.
Türkiye’de ve dünyada girişimcilik
İstanbul Startup Angels Kurucu Ortağı Gülsüm Çıracı ise, dünyadan ve Türkiye’den girişimcilik ekosistemini inceleyerek başladığı konuşmasında melek yatırımcılığı, startupların başarısız olma nedenlerini, fikirden büyümeye giden girişimleri aktardı. Çıracı, girişimci ve yatırımcı ilişkilerinde ulusal ve uluslararası çalışmalarından gelen deneyimlerini paylaştı.
Sosyal hayatta ve iş hayatında olmak
Özge Gürsoy ise, kadın girişimcilerin işlerini büyütmeleri amacıyla Türkiye’de düzenlenmeye başlayan EY Girişimci Kadın Liderler Programı’nın liderliğini yürüten üst düzey bir yönetici olarak kurumsal ve kişisel hayatta networkingin ve mentorluğun önemi ile algısı üzerine değerlendirmelerde bulundu. Özge Gürsoy, başarılı bir iş kadını ve aynı zamanda bir mentor olarak sosyal hayatta ve iş hayatında görünür olmanın iş dünyasındaki önemini paylaştı. Gürsoy, aktif bir hayatın önemini, hobilerin ve sosyal yaşamda edinilen tanışıklıkların network etkisiyle iş yaşamına doğru katkısını anlatarak başarılı networking çözümleri önerdi.
"Herkes sorumluluk almalı"
Pınar Eczacıbaşı ise, kendi hayatından örneklerle eğitimde ve iş dünyasında yaşadığı girişimcilik mücadelelerini anlatırken, bir kariyerin oluşmasında sivil toplum kuruluşlarının önemine ve etkilerine değindi. Kurucularından olduğu GYİAD gibi birçok STK’nın topluma etki ve faydalarından bahseden Eczacıbaşı, herkesi sorumluluk almaya davet etti.
“Başarılı isimlerden alınacak vizyon çok önemli”
Kapanış konuşmasını yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ikincisi gerçekleşen Liderler Buluşması’yla ilgili bilgi vererek, “İlk Liderler Buluşması’nda Lüleburgaz halkının katılımı, coşkusu ve girişimci liderlerden aldıkları ilhamın hayatlarına yansımalarını gördükten sonra geç kalmadan ikincisini düzenlemek istedik. Lüleburgaz’da kadınlar ve erkekler yaşamı beraber büyütüyorlar ve mutlu olmanın yollarını açıyorlar. Her alanda kadın-erkek eşit ve yan yana. Kadınlarımızın iş yaşamına daha aktif ve etkin katılımını sağlamak için başarılı olmuş isimlerden alacakları vizyonun çok önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.