Ankara LİDERLİK OKULU PROJESİ’NDE KATILIMCILAR SERTİFİKALARINI ALDI

LİDERLİK OKULU PROJESİ’NDE KATILIMCILAR SERTİFİKALARINI ALDI

16.10.2015 - 11:32 | Son Güncellenme:

.

LİDERLİK OKULU PROJESİ’NDE KATILIMCILAR SERTİFİKALARINI ALDI

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğiyle coğrafi ve kültürel yakınlığımız bulunan ülkelerdeki bürokratlara yönelik düzenlenen Liderlik Okulu Eğitim Programında eğitimlerini tamamlayan katılımcılar sertifikalarını aldı.
TİKA ile TÜBİTAK TÜSSİDE tarafından 2013 yılında başlatılan Liderlik Okulu’nda, Türkiye’nin liderlik alanında sahip olduğu bilgi ve tecrübe paylaşımı, yeni işbirliği ağlarının oluşturulması ve ortak kazanımların elde edilmesi amaçlanıyor.
Program için Türkiye’ye gelen yabancı bürokratlar, TÜSSİDE’deki uygulamalı eğitimin ardından Ankara ve İstanbul’da kendi alanlarıyla ilgili bakanlık ve kurumları ziyaret ediyor.
Geçen iki yılda gerçekleştirilen 4 eğitim programına Bosna-Hersek (35) , Kosova (78), Kazakistan (30) ve Tunus (35) olma üzere toplam 178 kişi katıldı.
Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilen Azerbaycan programı Gebze ve İstanbul’da teorik eğitim ağırlıklı, Ankara’da ise kamu kurum ve kuruluşlarında bilgilendirme toplantıları şeklinde gerçekleştirildi. Program kapsamında Hacettepe Üniversitesi Teknokent ev sahipliğinde Bilim ve Teknoloji Paneli de gerçekleştirildi. Panelde Ar-Ge firmalarının temsilcilerinin katılımı sağlanarak bir iş networkü oluşturulmaya çalışıldı.
Program kapsamında TİKA’yı ziyaret eden heyet üyeleri TİKA faaliyetleri ve Azerbaycan’a yönelik çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Ardından söz konusu program kapsamında eğitimlerini tamamlayan katılımcılar düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar. Program Törene, TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Daire Başkanı Dr. Mehmet Yılmaz, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, TÜSSİDE Müdürü Başkanı Tezer Battal ve Hacettepe Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Abdurrahman Güngör katıldı.