Limon Çekirdeği Filizlendirme

Limon çekirdeği filizlendirme işlemi oldukça basit ancak sabır gerektiren bir iştir. Limon çekirdeği filizlendirmek için 1 limon yeterli. Tek ihtiyacınız olan saksı, toprak, streç film, limon ve bol güneş ışığı.

Limon çekirdeği filizlendirme yaparken önce limonu ikiye bölün. İçinden en iyi görünen çekirdekleri seçip ağzınıza atın ve limon tadı yok olana kadar emin. Limon çekirdeğinin filizlenebilmesi için nemli kalması önemli. O nedenle toprağa dikene kadar ağzınızda bekletin.

Limon çekirdeğini tamamen ıslatılmış bir saksı toprağa 1-2 santimetre içeride kalacak şekilde gömün. Sprey ile ıslayın. Limon çekirdeğini filizlendirmek için sıcak ve nemli tutmak önemli. Streç film ile saksının üstünü sararsanız ve 2-3 delik delerseniz streç film sera görevi görecektir.

Haberin Devamı

Limon çekirdeği ektiğiniz saksıyı sıcak ve güneş alan bir yere koyun. Sık sık kontrol edin. Toprak tamamen kurumasın ancak çok da ıslak olmasın. Çok sıcak ve nem limon çekirdeğini çürütebilir.

2-3 hafta sonra limon çekirdeklerinin filizlendiğini göreceksiniz. Limon çekirdeği filizlenince plastiği çıkarıp bol su verin ve güneş alacak bir yere koyun.

Aloe vera bakımı ve püf noktaları

https://www.pratikse.com/aloe-vera-bakimi-puf-noktalari/