Cheesecake ister özel bir kutlama ister yorgun bir günün ardından kendimizi şımartmak için olsun, en lezzetli tatlılardan biri. Bu defa onu bir pasta şeklinde değil de küçük toplar halinde atıştırmalıklar olarak denemeye ne dersiniz? Evde kolayca yapabileceğiniz çok lezzetli bir cheesecake tarifi. İşte Limonlu cheesecake topları:

Limonlu Cheesecake topları için malzemeler:

1 kutu labne peyniri

3 çorba kaşığı bal

Yarım limon 

1 limonun kabuğu

1 su bardağı hindistan cevizi

İsteğe bağlı: 80 gr çikolata , 1 çay kaşığı tereyağ ve Antep Fıstığı

 

 

Limonlu Cheesecake topları hazırlanışı

1. Labne peynir ve balı derin bir kapta iyice karıştırın

2. Limonu beyaz yerleri gelmemesine dikkat ederek rendeleyin

3. Rendelediğiniz limon kabuklarını ve limon suyunu peynirli karışıma ekleyin.

4. Hindistan cevizini de ekledikten sonra iyice karıştırın

5. Karışımı elinizde minik toplar haline getirin

6. Buz dolabında 1 saat bekletin.

* İsteğe bağlı

1. Çikolataları parçalara ayırın 

2. Küçük bir tavaya parçaladığınız çikolataları ve tereyağını ekleyin

3. Büyük bir tencereye su doldurun ve kaynamasını bekleyin

4. Su kaynadıktan sonra tavayı tencerenin içine oturtun ve çikolataların erimesini bekleyin

*Bu aşamada çikolatanın yanmamasına dikkat edin.

5. Hazırladığınız cheesecake toplarını çikolataya batırın ve üzerine Antep Fıstığı serpin

6.  Buzdolabında 10 dakika bekletin

Afiyet olsun!