Gündem Lindsay Lohan burada çalışacak

Lindsay Lohan burada çalışacak

28.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’li sosyete güzeli Lindsay Lohan’ın ziyaret ettiği Sultanbeyli’deki mülteci sağlık merkezinde 20 bin Suriyeliye ücretsiz hizmet sunuluyor

Lindsay Lohan  burada çalışacak

Hollywood yıldızı Lindsay Lohan’ın ziyaret ettiği Sultanbeyli’deki mülteci sağlık merkezi Milliyet’e kapılarını açtı. Günde yaklaşık 300 hastanın muayene edildiği polikliniklerde savaştan kaçan 11 uzman doktor, 3 hemşire ve 2 eczacı görev yapıyor.

Mülteciler Derneği’nin Genel Koordinatörü Halil İbrahim Akıncı Milliyete yaptığı açıklamada 8 katlı yapının ilk dört katı Mülteciler Derneği’ne ayrılırken 1’nci katta bulunan polikliniklerle mültecilere ücretsiz sağlık hizmeti verildiğini söyledi. Diş, Kulak-Burun-Boğaz (KBB), Dahiliye, Çocuk hastalıkları ve Kadın hastalıkları polikliniklerinin olduğu merkezde sağlık hizmetinin genişletilmesi planlanıyor. Akıncı, “İkinci katı Ekim ayında açıyoruz. Eksik olan polikliniklerimizi burada tamamlayacağız” diyor.

Bodrum katında kuru gıda ve giyim gibi yardımların depolandığını belirten Akıncı, binanın girişinde ise kayıt bürolarının bulunduğunu anlatıyor. Derneğin yardımlarından faydalanmak isteyen mültecilerin hizmet almak için sadece kimliklerini getirerek Suriyeliler Sosyal Yardım Yazılımı’na (SUKOM) kaydolmaları yeterli.

Tüm mülteciler

İki yıl önce mültecilerin sorunlarına çözüm aramak için derneği kurduklarını belirten dernek başkanı Akıncı, sağlık merkeziyle ilgili şunları anlatıyor; “Derneğimiz, ülkesinden ayrılmış ve uluslararası koruma ihtiyacı olan insanların sorunlarına odaklanıyor. Tatarlar, Çeçenler, Afganlar, Doğu Türkistanlılar, Özbekler burada tedavi olurken hastalarımızın çoğunluğunu Suriyeliler oluşturuyor.”

İhtiyaç yazılımı

Mültecilerin bilgilerinin kapsamlı olarak kayıt altına alındığını da söyleyen Akıncı, “İhtiyaçların belirlenmesi, takip edilmesi ve raporlanması için Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verileri baz alınarak bir veri tabanı oluşturduk. Bu yazılımla, ailelere erzak, soba, gıda, giyim ve ayakkabı gibi yardımlar ulaştırılıyor. Merkezde ayrıca dil kursları da düzenliyoruz. Şu an için 140 kişi dil kursundan faydalanıyor. İlçemizde yaklaşık 20 bin Suriyeli yaşıyor ve bu kişilerin yüzde 90’ına bu dernek vasıtasıyla ulaştık.”

Haberin Devamı

‘Suriye’de gibiyim’

Kadın doğum uzmanı Abir Abdurrahman, “3 ultrason cihazımız var. Günde 50 kişiyi muayene ediyorum. Türkiye’de kendimi yabancı gibi hissetmiyorum sanki Suriye’de gibiyim” dedi