Gündem Lise mezunlarına bahriyeli olma şansı

Lise mezunlarına bahriyeli olma şansı

14.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın tüm okyanuslarında Türk bayrağını dalgalandıran Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın subay ihtiyacını karşılayan Deniz Harp Okulu, yeniden öğrenci alımına başladı.

Lise mezunlarına  bahriyeli olma şansı

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından eğitime bir süre ara veren Harp Okulu, Milli Savunma Üniversitesi çatısı altında yaklaşık 350 lise mezunu genci deniz subayı olmaya çağırıyor.
Deniz Harp Okulu’na başvuran subay adayları, ÖSYM tarafından 81 il merkezinde 18 Mart 2018’de yapılan sınava girecek. Deniz Harp Okulu’nda eğitim görerek bahriye subayı olmak isteyenlerin 15 Şubat 2018 Perşembe gününe kadar https://ais.osym.gov.tr adresinden başvurması gerekiyor. Dört yıl yüksek kalitede gerçekleşen eğitimin ardından “teğmen” rütbesiyle donanmamızda görev alacak subaylar, yetenekleri ve çalışma azimleriyle Türkiye’yi pek çok uluslararası alanda da temsil edebilecek. 1773 yılından beri deniz subayı yetiştirerek dünyada pek çok ülkede olmayan bir okul sisteminin temsilcisi olan Deniz Harp Okulu, yabancı dil eğitiminin yanı sıra kaliteli eğitim sistemi ile de dikkat çekiyor.
Mavi Vatan
Yirmi yaşını aşmayan lise mezunlarını mavi vatan olarak adlandırılan denizlerde görev yapmak üzere eğiten Deniz Harp Okulu, Türk bahriyesine kahraman denizciler ve liderler yetiştirmeyi amaçlıyor. 2021 yılında donanmaya katılması hedeflenen helikopter gemisi TCG Anadolu’da görev yapabilecek yetenekte subaylar yetiştiren Deniz Harp Okulu; Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri, Makine, elektrik-elektronik, bilgisayar ve endüstri mühendisliği dallarında lisans düzeyinde eğitim veriyor. Mezunlar, uzak yol vardiya zabitliği ile uzak yol vardiya mühendisliği gibi gemi adamları belgelerini de alabiliyor. Deniz Harp Okulu’nun akademik yılı içinde öğrencilerin gemi ve deniz hayatına alıştırılması için okul gemilerinde eğitim alması sağlanıyor.