İstanbul LİSE ÖĞRENCİLERİNİN GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKATI

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKATI

13.01.2015 - 12:56 | Son Güncellenme:

.

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKATI

Bayrampaşa’da lise öğrencileri ve gönüllü mahalleliden oluşan arama ve kurtarma ekibi önce eğitim aldı daha sonra tatbikat yaptı. Özel kostümlerini giyip, bellerine bağladıkları halatla kuyuya inen öğrencilerin tatbikatı, gerçeği aratmadı.
Bayrampaşa’da mahallelerde seçilen gönüllü vatandaşlar, öğretmenler ve lise öğrencilerinden oluşan Bayrampaşa Arama Kurtarma Ekibi(BAYR-AK), aldıkları 180 saatlik eğitimin ardından tatbikat yaptı.Erez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan tatbikat’ta özel kostümlerini giyip, kasklarını takan lise öğrencileri heyecanlı dakikalar yaşattı. Liseli öğrencilerin 20 metrelik merdivenden halatlar yardımı ile yaralı kurtarma ve sedye indirme tatbikatı gerçeği aratmadı. Liseli öğrencilerin kuyu içerisindeki kurtarma çalışması ise büyük alkış topladı.
“HER MAHALLEDE 10 KİŞİLİK EKİPLER KURACAĞIZ”
Tatbikata katılan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, ekipleri gösterdiği performanstan dolayı kutladığını belirterek, proje hakkında bilgi verdi. Başkan Aydıner, “Bayrampaşa’da itfaiye teşkilatımız diye adlandırdığımız lisemiz olan, İsmail Erez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hem mezun çocuklarımız hem de son sınıf öğrencilerimiz ile beraber bu projeyi gerçekleştirdik. Proje muhteşem bir proje artık biz her mahallede 10 kişilik ekipler oluşturacağız. Bu ekipler ile birlikte bir deprem bir felaket olduğu zamanda her mahalle artık kendi kendine bu projeyi gerçekleştirecek. Kendini kurtaracak olan gönüllü ekipleri ile bir araya gelebilecek. Böylece ilk müdahaleyi yerinde yapmanın imkanını ortaya koyacağız. Bununla ilgili olarak yaptığımız güzel bir proje” dedi.
Tatbikata katılan İtfaiye Eğitim Merkezi Eğitmenlerinden Özkan Yıldız, verilen eğitimler neticesinde, trafik kazalarına müdahale, sel ve sel üstü aramaları uçurumdan yuvarlanma konularının da da insanlara yardımcı olunabileceğini söyledi.