Kocaeli Liselerarası Kent Kültürü Bilgi Yarışması İlçe Elemelerinde Final Heyecanı

Liselerarası Kent Kültürü Bilgi Yarışması İlçe Elemelerinde Final Heyecanı

01.04.2018 - 10:40 | Son Güncellenme:

.

Liselerarası Kent Kültürü Bilgi Yarışması İlçe Elemelerinde Final Heyecanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kocaeli’nin Genç Bilgeleri Liselerarası Kent Kültürü Bilgi Yarışması ilçe elemelerinde birinci olan okullar belirlendi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde lise öğrencilerine yönelik “Kocaeli’nin Genç Bilgeleri” Liselerarası Kent Kültürü Bilgi Yarışması’nın ilçe elemeleri tamamlandı. Karamürsel Anadolu Lisesi, Gölcük İhsaniye Anadolu Lisesi, İzmit Tevfik Seno Arda Anadolu Lisesi, Kandıra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Derince Merkez Bankası Anadolu Lisesi, Dilovası Özel Enka Fen ve Teknoloji Lisesi, Başiskele Kocaeli Anadolu Lisesi, Kartepe Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi, Çayırova Ertuğrul Kurdoğlu Anadolu Lisesi, Darıca Gökşen Mustafa Yücel Anadolu Lisesi, Gebze Yücel Boru Fen Lisesi, Körfez TÜPRAŞ 50. Yıl Anadolu Lisesi ilçe elemeleri sonucu birinci olarak 13 Nisan’da yapılacak finale katılmaya hak kazandı.
Geçtiğimiz hafta tüm ilçelerde gerçekleştirilen ilçe elemelerinde 150 lise kıyasıya ve büyük bir heyecanla yarıştı. İlçe birincisinin seçilerek il finalinde ilçeyi temsil edecek okulun belirlenmesi için yapılan elemelerde, Kocaeli ’ye dair bilgilerini yarıştıran liseler 13 Nisanda yapılacak il finalinde birinci olmak için yarışacak. Kocaeli’yi en iyi bilen 12 lise, 13 Nisanda Yahya Kaptan Şehit Recep Topaloğlu Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek finalde, yaşadıkları şehri ne kadar iyi tanıdıklarını gösterecek.