Samsun Liselilerin Alzheimer Hastaları İçin Yaptığı Girişimcilik Projesi Türkiye 1'İncisi Oldu

Liselilerin Alzheimer Hastaları İçin Yaptığı Girişimcilik Projesi Türkiye 1'İncisi Oldu

04.11.2016 - 13:57 | Son Güncellenme:

.

Liselilerin Alzheimer Hastaları İçin Yaptığı Girişimcilik Projesi Türkiye 1İncisi Oldu

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencisi Mustafa Yorulmaz ve takım arkadaşı Alp Onur, Alzheimer hastalarına ve kaybolan eşyalara yönelik hazırladıkları girişimcilik projesi Türkiye 1’incisi oldu.
Çocukluğundan bu zamana kadar bilgisayar ile uğraşan Mustafa Yorulmaz yaz tatilini değerlendirmek için Innocampus’ün hazırladığı kampa katıldı. 5 gün süren Girişimcilik kampında Alp Onur ile birlikte ‘GPS Tabanlı Mobil Takip Sistemi” hazırladı.
“Türkiye 1’incisi olduk, gururluyuz”
Alzheimer hastalarının takip edilmesi ve kaybolan eşyaların bulunması fikrinden yola çıkarak hazırlanan proje, internet konusunda Avrupa’nın en önemli etkinliklerinden biri olan dünyaca ünlü Web Summit’in düzenlemiş olduğu Türkiye Geneli Girişimcilik Yarışması İmpact Hub’da Türkiye 1.si oldu. Bu sayede Lizbon’da gerçekleşen Websummit 2016 zirvesine katılma hakkı kazanan Alp Onur ve Mustafa Yorulmaz, 1’inci olmanın yanı sıra yarışmaya katılan tek liseli grup olmalarından dolayı duydukları gururu dile getirdiler.
“Eğitimime destek veren bir okulda okuduğum için çok şanslıyım”
Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mustafa Yorulmaz, “Çocukluğumda çok hareketli olduğum için doktorlar enerjimi atmam için bilgisayarla uğraşmamı söylemişler. 5 yaşından bu zamana kadar bilgisayarla iç içeyim. Yazılım ile uğraşmaktan zevk alıyorum. Geçtiğimiz yaz tatilini değerlendirmek için, İnnocampus’ün hazırladığı girişimcilik kampına katıldım. Burada tanıştığım Alp Onur ile birlikte ‘GPS Tabanlı Mobil Takip Sistemi’ yapmaya karar verdik. Alzheimer hastalarının yön duygularını kaybetmesi ve sürekli kaybolmalarının yakınlarına yaşattığı sıkıntıları düşünerek, ‘GPS Tabanlı Mobil takip Sistemi’nin hayatlarını kolaylaştıracağını düşündüm. Sonrasında bu projeye kaybolan eşyaları da eklemeye karar verdik. Looky ismini verdiğimiz çalışmamız, Inno kampüste beğenilince projemizi Prag’daki, ‘Erasmus Student and Alumnı Assocıatıon’a’ gönderdik. Bir süre önce Prag’dan haber geldi eğitime katılma hakkı kazanmışız. Tabii ki bu eğitimlerin hepsi mali bir kaynak istiyor. Okul müdürümüz Zahit Köseoğlu ve Atakum’a İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanımız İbrahim Sandıkçı destek olacaklarını söylediler. Eğitimime destek veren bir okulda okuduğum için çok şanslıyım. Projemizin kazanacağına inandığımız için, TÜBİTAK’a da başvurmayı düşünüyoruz” dedi.
“Looky ile sosyal sorumluluk projelerine katılım sağlamak istiyoruz”
“Looky bizim için çok değerli bir proje” diyen Alp Onur, “Looky ile sosyal sorumluluk projelerine katılım sağlamak istiyoruz. Hem insan hayatına hem de Alzheimer hastalarına büyük kolaylık sağlayacak bir projeye imza attığımız için gururluyuz” ifadelerini kullandı.