Gündem Liseye geçiş için öneriler

Liseye geçiş için öneriler

04.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bahçeşehir Koleji’nin Antalya’da gerçekleştirdiği Eğitim Liderleri Zirvesi’nde, Liseye Geçiş Sistemleri Değerlendirme Çalıştayı düzenlendi. Kolejin, 48 ildeki 101 kampüsünden eğitim liderleri ve Genel Müdür Özlem Dağ’ın katıldığı çalıştayda, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz, BAU Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Sinem Vatanartıran, Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan ile Hacettepe Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Gelbal konuşmacı olarak yer aldı.

Liseye geçiş için öneriler

BAU Basın ve İletişimden Sorumlu Rektör Danışmanı Turgay Polat’ın moderatörlüğünü yaptığı çalıştaya OECD PISA Direktörü Andreas Schleicher video konferansla katıldı. Dünyada çoktan seçmeli sorular yerine artık öğrencinin kendi cevabını bulduğu sınavlara geçişin olduğunu aktaran Schleicher, “Açık uçlu sorular öğrencinin bilgisini, eleştirel, yaratıcı ve analitik düşünme gibi farklı kriterlere göre ölçme değerlendirme yapılmasına imkân tanıyor” dedi.

Sinem Vatanartıran ise konuyla ilgili pek çok paydaştan görüş aldıklarını ve bu görüşleri öneri olarak MEB’e sunacaklarını ifade etti. En büyük yanlışın diğer ülkelerin eğitim sistemlerini transfer etmek olduğunu dile getiren Prof. Dr. Şirin Karadeniz de “Bir eğitim sisteminde tüm alt sistemler birbirine bağlıdır. Eğitimde yenilik çok yönlü düşünülmeli, ülke içerisinde bütüncül olmalı ve her yönüyle tasarlanmalıdır” diye konuştu.