Gündem Liste geç açıklandı Robert’e giremedi

Liste geç açıklandı Robert’e giremedi

08.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakırlı öğrenci, Robert Kolej’e sistem nedeniyle kayıt yaptıramadı. Öğrenci “Liste geç açıklandı, İstanbul’a gelemedim” diyor. Kolej ise bilgilendirmenin yapıldığını söylüyor

Liste geç açıklandı Robert’e giremedi

TEOG kapsamında düzenlenen merkezi ortak sınavlar kapsamında özel okullarda kayıtlar devam ediyor. Birinci kayıt dönemi 5 Temmuz’da yedek liste kesin kayıtlarının alınmasıyla sona ermişti. Öğrencilerin girmek için hayalini kurduğu gözde okullardan Robert Kolej, birinci kayıt döneminde tüm kontenjanlarını 1000 tam puan üzerinden doldurdu. Özel okull birinci kayıt döneminde 3 Temmuz’da asil ve yedek kayıt listelerini açıkladı. 4 Temmuz’da asil listede yer alan öğrencilerin kayıtlarını alan okullarda saat 17.00’ye kadar okul yerinde olmak gerekiyordu. Kayıt yerinde olmayanlar ise haklarını kaybetti. 5 Temmuz’da ise asil listede yer alan ancak kayıt yaptırmayan öğrencilerden doğan boş kontenjanlar için yedek listedeki öğrencilere kayıt hakkı doğdu. Birinci kayıt döneminde asil listesini 1000 tam puanlı öğrencilerle kapatan Robert Kolej’de kayıt mağduriyeti yaşandı.

Haberin Devamı

‘Kuş olup uçalım mı?’

Diyarbakır’da yaşayan Muhammed Görkem Al adındaki öğrenci, Robert Kolej’in 3 Temmuz’da saat 20.00’de açıklaması beklenilen asil kayıt listelerini saat 21.30’da ilan etmesi nedeniyle İstanbul’a uçak bileti bulamadığı için kayıt yapamadı. Konuyla ilgili bilgi veren öğrencinin velisi Reyhan Al, Robert Kolej’den kendilerine önce burs ve yurtta 17’nci yedekte yer aldıkları bilgisinin verildiğini ancak 3 Temmuz’da saat 21.30’da açıklanan listede oğlunun 81’inci asil listede olduğunu görünce şok olduklarını söyledi. Listeyi 3 Temmuz’da saat 22.00’de okulun internet sitesine bakarak gördüklerini dile getiren veli, “Kurum olarak asil listelerin ilanını verdikleri zamanda yetiştiremeyenler bizden kuş olup uçmamızı beklediler” şeklinde mağduriyetini dile getirdi. Mali durumlarının olmadığını ve burs sonuçlarının 3 gün ötelendiğini belirten Reyhan Al, Bu kadar emek bu kadar çaba boşa mı gitti şimdi?” diye isyan etti.

Haberin Devamı

‘Gerekli bilgi verildi’

Robert Kolej Türk Müdürü Nilhan Çetinyamaç, kayıt sürecinde veliye gerekli bilgiyi verdiklerini belirtti. Bursları 29 Haziran’da açıklayacaklarını ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) 30 Haziran’da ilan etmesi nedeniyle sonuçları 3 Temmuz’da açıkladıklarını belirten Çetinyamaç, “Puanlar açıklanmayınca bursları açıklamamız mümkün değil. 30 Haziran Cuma günü puanlar açıklandı. Araya hafta sonu girdi. Bursu 3 Temmuz’da açıkladık. Ailelere de bildirimleri yaptık” dedi.

Çetinyamaç, “Ailenin Diyarbakır’dan gelmesi kolay değil. Bu aile için üzgünüm. Anlayamadığım listeler 20.00’de
açıklansaydı ne fark edecekti? Bir buçuk saat bir sonraki gün gelememelerinin sonucunu değiştirmez. Robert’e Diyarbakır’dan 6-7 öğrenci başvurdu. Hepsi ertesi gün buradaydı” diye konuştu.