Tatil Litvanya'nın tarihi kenti Kaunas

Litvanya'nın tarihi kenti Kaunas

18.05.2018 - 14:55 | Son Güncellenme:

Kaunas, size kendinizi Ortaçağ'daymış gibi hissettiren mimarisiyle dikkat çeken bir şehir. Litvanya'nın en büyük kentlerinden biri olan Kaunas, uçsuz bucaksız bir yeşilliğin içinde yer alır. Basketbola tutkuyla bağlı olan Kaunas'ın Zalgiris takımı kentin, en bilindik simgesi konumunda. Peki Kaunas nerede? Kaunas'ta nereleri görmeli?

Litvanyanın tarihi kenti Kaunas

Kaunas, kuzey Avrupa'nın en önemli tarihi kentlerinden biri. Genellikle seyrek nüfusa sahip olan kuzeyin bu tarihi kenti aynı zamanda Litvanya'nın da en kalabalık şehirlerinden biri. Tarihi öneme sahip bir kent olan Kaunas, etrafındaki kaleleri ve yeşil bitki örtüsüyle de dikkat çekiyor. Peki Kaunas tam olarak nerede? Kaunas'ta nereleri görmeli?

Haberin Devamı

Litvanyanın tarihi kenti Kaunas

Kaunas nerede? Kaunas'a nasıl gidilir?
Kaunas, Litvanya'nın iç kesimlerinde, güneydoğusunda yer alan bir kenttir. Kaunas'a İstanbul'dan doğrudan uçuşlar bulunmuyor. Litvanya'nın başkenti Vilnius'a gerçekleştireceğiniz 2 saat 40 dakikalık bir uçuştan sonra karayoluyla Kaunas'a gelebilirsiniz. Kaunas, Vilnius'un 103 kilometre batısında bulunuyor. Otobüs veya tren kullanarak Kaunas'a ulaşmak mümkün.

Litvanyanın tarihi kenti Kaunas

Litvanya, Avrupa Birliği'ne üye bir ülke olduğu için buraya yapacağınız ziyaretlerde Schengen vizesine sahip olmanız gerekiyor. Litvanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Süreç, diğer Schengen vize başvurularında olduğu gibi işlemekte.

Litvanyanın tarihi kenti Kaunas

Kaunas tarihi hakkında bilinmesi gerekenler...
Kaunas Töton Şövalyelerine ev sahipliği yapmış bir yer. Kentteki kale ve şehir dışındaki şatoların bir bölümü bu şövalyelere aittir. Bunun dışında kentte özellikle 19. yüzyıldan itibaren Alman mimarisi etkisiyle gelişen Baltık mimarisine ait yapılar da görülebilmektedir. Tarihinde çok sayıda şövalyenin yaşadığı kentin dört bir yanında bu isimlere ait heykeller de bulunmaktadır. Neman ve Neris nehirlerinin birleştiği noktada bulunan Kaunas yazın 25 derece ulaşan bir sıcaklığa sahip.

Haberin Devamı

Litvanyanın tarihi kenti Kaunas

Kaunas'ta yaşam...
Kaunas, Litvanya'nın gençlik merkezi olarak bilinir. Kendi genç nüfusunun yanı sıra Erasmus kapsamında binlerce öğrencinin kente gelmesi, Kaunas'ı canlı bir şehir haline getiriyor. Kışın çok soğuk geçmesi insanları kafelere yöneltirken yazın gelmesiyle birlikte nehir ve parklar özellikle gençlerle dolup taşmakta.

Litvanyanın tarihi kenti Kaunas

Kaunas'ta nereleri görmeli?
Kaunas tarihi bir kent olması nedeniyle pek çok esere ev sahipliği yapmakta.Neris nehir kıyıları, Kaunas kalesi, Pozaislis Manastırı kentin mutlaka görülmesi gereken yerleridir.