Gündem Lodos vurdu, sıra karda

Lodos vurdu, sıra karda

30.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yurtu etkisi altına alan şiddetli fırtına ve lodos yüzünden deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Uludağ’da telesiyejler durdu Çanakkale’de yük gemisi karaya oturdu.

Lodos vurdu, sıra karda

Yurt çapında etkili olan soğuk hava dün birçok ilde fırtınaya ve şiddetli yağışa yol açtı. Bursa Uludağ’da telesiyejler çalışmadı. Marmara bölgesinde deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Çanakkale’de soğan yüklü bir gemi karaya otururken, Edremit Körfezi’ndeki dalgalar balıkçı teknelerinin batmasına neden oldu.
Bursa Uludağ’da etkili olan fırtına ve sis nedeniyle görüş mesafesi 100 metreye düştü. Kar kalınlığı 40 santim olarak ölçülürken, telesiyejler de çalışmadı. İDO ve BUDO’nun Yalova, Bandırma ve Bursa’dan İstanbul’a yapılacak seferleri iptal edildi. Bodrum’da 70 kilometreye ulaşan kuvvetli rüzgar bazı balıkçı tekneleri ile bir yatı sahile sürükledi.
Gemi karaya oturdu
Çanakkale’de dalgaların dört metreyi bulması deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiledi. 88 metre uzunluğundaki Sierra Leone bayraklı ’Mercy God’ adlı soğan yüklü gemi karaya oturdu. Gemide mahsur kalan Mısırlı 5 personel kurtarıldı. Balıkesir Edremit Körfezi’nde saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle çok sayıda balıkçı teknesi parçalanıp battı.

Haberin Devamı

Uçak seferleri iptal
Van’da hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesi, Bendimahi Çayı üzerindeki Muradiye Şelalesi’nin kısmen donmasına neden oldu. Şanlıurfa’da dün sabahtan itibaren etkili olan ve zaman zaman yoğunlaşan sisin görüş mesafesini düşürmesi, hava ulaşımını olumsuz etkiledi. İstanbul, Ankara ve İzmir uçak seferleri karşılıklı iptal edildi.

İGDAŞ’dan uyarı
İGDAŞ, İstanbul genelinde lodosun etkisiyle oluşabilecek karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı, bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarını uyardı. Açıklamada, “Vatandaşların kombi, soba, şofben gibi cihazların bulunduğu mekanda uyumamaları gerekir” denildi.

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun batı bölgelerinde başlayan yağışların, Marmara ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceğinin tahmin edildiğini bildirdi. Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, kar yağışı, bugün Marmara, Batı Karadeniz, Kuzey Ege, Eskişehir ile Ankara’nın kuzey ilçelerinde; Çarşamba ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde Marmara, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Kuzey ve İç Ege ile Eskişehir ve Isparta çevrelerinde görülecek. İstanbul’da lodosun karayele dönmesiyle hava sıcaklığı hissedilir derecede azalacak. Yağış, bugün sabahın ilk saatlerinden itibaren kuvvetli poyrazla birlikte karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak ve gün boyu sürecek. İstanbul‘daki kar yağışının, çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor. -ANKARA Milliyet-