Teknoloji Logitech G Pro oyun kulaklığı inceleme: RGB aydınlatma olmadan profesyonel ses

Logitech G Pro oyun kulaklığı inceleme: RGB aydınlatma olmadan profesyonel ses

11.06.2018 - 19:15 | Son Güncellenme:

Logitech, G Pro serisi altında bulunan mevcut mekanik klavye ve fareye Logitech G Pro oyun kulaklığını ekleyerek oyun çevre birimleri serisini tamamladı. Rekabetçi oyunlarda detaylı sesler isteyen oyuncular, Logitech G Pro’da beğenecek çok şey bulacak. Logitech G Pro Gaming Headset’in detaylı incelemesi sizlerle.

Logitech G Pro oyun kulaklığı inceleme: RGB aydınlatma olmadan profesyonel ses

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Logitech'in G Pro çevre birimleri genel olarak firmanı ne yaptığının iyi bir örneği. G Pro, fare ve klavyeyi tamamlayan son çevre birimi ise Logitech G Pro Gaming Headset.

Fare ve klavye gibi G Pro kulaklık da rahat,taşınabilir ve üst düzey performans sunan çevre birimi. Makul fiyat etiketi ve sunduğu ses deneyimiyle değerli bir yol arkadaşı olabilir.

Ancak G Pro Gaming Headset de mükemmel değil. Bazı oyunlar ve müzikler de sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Mükemmel uyumu bulmak biraz deneme ve yanılma gerektiriyor. Yine de, rekabetçi ve çok oyunculu oyunlara yönelik temel bir kulaklık isteyen oyuncular, burada beğenecek çok şey bulacak.

Logitech G Pro oyun kulaklığı inceleme: RGB aydınlatma olmadan profesyonel ses

Basit ama şık

Logitech GPro, G433 ile neredeyse aynı tasarıma sahip. Ancak her yerinde kaba kumaş kaplama yoktur. Bunun yerine Logitech G Pro, yumuşak ve rahat hissettiren yastıklı suni deri ve mikrofon setiyle geliyor.

Haberin Devamı

Renkli oyun estetiği burada yok. Modelimiz tamamen siyah renkte, G logosu ve paslanmaz çelik kafa band ise gümüş renkte.

Sol kulaklıkta, esnek metal gövdeli çıkarılabilir mikrofon var. Logitech'in geri çekilebilir mikrofonları kadar kusursuz olmasa da, cihaza kolay şekilde eklenebilir ve gerektiğinde kolayca açılıp kapatılabilir. Bu, aynı zamanda G Pro kulaklığınızı dışarıda olduğunuzda da kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Sürücüler, parmak izlerini biraz belli ediyor ve yaklaşık 100 derece dönebiliyor. Kulaklığı tamamen çıkarmadan birisiyle konuşurken göğsünüzün üzerine düz bir şekilde koyabilir ya da çantaya yerleştirerek yerden tasarruf edebilirsiniz.

G Pro, hem 3.5 mm ses kablosu hem de bir adaptör ile geliyor, bu nedenle çoğu cihazla eşit derecede iyi çalışıyor. PC, PS4, Xbox One ve Nintendo Switch de dahil olmak üzere tüm sistemler için hazırsınız. Kablonun üzerinde mikrofon sesi kapatma düğmesi ve ses kontrolü var.

G Pro’nun kutusundan hem kumaş hem de deri kulaklık süngerleri çıkıyor. Rahatlık adına farklı seçenekler sunulmuş, ikisi arasında geçiş yapabilirsiniz.

G Pro’nun özelleştirilebilir kulaklık süngerleri ve yastıklı kafa bandı arasında iyi uyumu bulmak çok kolay. Kulaklıktaki esnek çelik bandı, kulaklarınıza sığacak şekilde genişletebilirsiniz. Ucuz kulaklıkların kullandığı sert çentiklerden daha basit ve rahat bir sistem. G Pro'yu gözlükle bile saatlerce acı çekmeden kullanabilirsiniz. Sürücüler büyük olduğundan kulaklarınızı içine alıyor. Böylece uzun oyun oturumlarında kulak uçlarınız acımıyor.

Haberin Devamı

Logitech G Pro oyun kulaklığı inceleme: RGB aydınlatma olmadan profesyonel ses

Oyunlarda çok yönlü ses işe yarıyor

G Pro rekabetçi çok oyunculu oyunlar söz konusu olduğunda mükemmel.Tek oyunculu maceralar söz konusu olduğunda ise durum karışık. G Pro'yu, PUBG, CS:GO, GTA 5 ve Overwatch gibi oyunlarla test ettim ve cihazı PC ve PS4’ün dışında mobil cihazlarla kullandım. 3.5 mm sayesinde hem konsollarda hem de akıllı telefonlarda oyununuza devam edebilirsiniz.

G Pro'da birincil ilgi alanınız, rekabetçi çok oyunculu oyunlarda istatistik kasmaksa kulaklık size yardımcı olabilir. Çok yönlü sesi RTS veya MOBA oyunlarda çok fazla dikkate almaya gerek yok. Ancak net ses efektleri, yine de tehdidin nerden geldiğine ve ne kadar büyük olduğuna odaklanmanıza yardımcı olabilir. Ses efektleri ve müzikler, PS4 ve akıllı telefonum gibi tek girişli sistemlerde de netti.

Haberin Devamı

Kulaklıklar iyi bir ses yalıtımı sağlasa da dışarıdan tamamen izole olamıyorsunuz. Farklı sesler arasında ayrım yapmamıza yardımcı olacak bir ses sistemi sağlanıyor.

Mikrofon performansına gelecek olursak G Pro’yu Skype gibi görüntülü sohbet yazılımlarında iletişim kurmak için kullandım ve sesim karşı tarafta anlaşılabilir netlikte gitti. Bununla birlikte, arka planda her zaman hafif bir vızıltı vardı.Bu, her ne dediysem hafif de olsa kaliteyi biraz düşürdü. Çok oyunculu bir oyunun ortasında rahatsız edici değil, ancak yakında bir podcast'e konuk olacaksanız ayrı bir mikrofona yatırım yapmak isteyebilirsiniz.

Logitech G Pro oyun kulaklığı inceleme: RGB aydınlatma olmadan profesyonel ses

Baslar varla yok arası

G Pro'yu kompakt tasarımı ve 3.5 mm bağlantısı sayesinde, uçakta, metroda veya kafede kullanmak oldukça kolay. Ancak müzik performansı biraz hayal kırıklığı yaratıyor.

Oyun içi müziklerde sıkıntı olmasa da kulaklıkla normal müzik dinlerken baslar varla yok arasında. Dupstep, hip hop, remix’ler derken bas ağırlıklı müzikleri seven biriyseniz kulaklığın size göre olmadığını belirteyim. Orta ve yüksekler iyi dengelense de düşük aralıkta neredeyse hiçbir şey yok.Parçaları güçlü baslarla takip etmek zor.

Haberin Devamı

Oyun kulaklıklarında, öznel müzik performansının ölçülmesi zor. G Pro'nun içindeki bileşenler, özel audiophile kulaklıklarla kafa kafaya gitmeyi zorlaştırabilir. Bu nedenle kalite, dinleyicinin tercihine bağlı olabilir.

Kendi adıma konuşacak olursam G Pro’yu sadece bir günlüğüne müzik kulaklığım olarak kullanabilirim. Daha sonrasında Jaybird Freedom 2’yi kullanmaya devam.

Logitech G Pro oyun kulaklığı inceleme: RGB aydınlatma olmadan profesyonel ses

Sonuca bağlıyorum

G Pro, oyun anlamında yapması gerekenleri gerçekleştiren iyi bir kulaklık. Büyük bir kulaklık olup olmadığı, kişiye bağlı. Çok oyunculu, turnuvalar veya e-sport sahnesi için nispeten ucuz ama son derece işlevsel bir şey istiyorsanız, G Pro piyasadaki en iyi seçeneklerden biri.

Tek oyunculu maceralarınızı geliştirmek için çok amaçlı bir kulaklık seti arıyorsanız, HyperX Cloud Alpha veya SteelSeries Arctis 3 daha iyi seçenekler olabilir.

Sadece siyah renk seçeneğiyle gelen Logitech G Pro, yurt dışında 89 dolar fiyata sahip.

ARTILARI

  • Çok oyunculu performans
  • Rahat tasarım
  • Çok sayıda sistemle çalışabiliyor

EKSİLERİ

  • Tek oyunculu performans ortalama
  • Mikrofonbazı durumlarda net ses vemiyor
  • Müzik alanında baslar yok denecek kadar az