Teknoloji Logitech G231 Prodigy oyun kulaklığı inceleme

Logitech G231 Prodigy oyun kulaklığı inceleme

15.09.2017 - 15:41 | Son Güncellenme:

Logitech'in Prodigy serisinde yer alan ve kendine oyun için özel aksesuarlar almak isteyip de yeterli bütçesi olmayanları hedef aldığı G231 oyun kulaklığını inceledik. Peki üst düzey ekipmanların yanında fiyatıyla oyuncuların bütçesine iyi gelecek G231 Prodigy kullanıcılara neler sunuyor ve fiyatı ne kadar?

Logitech G231 Prodigy oyun kulaklığı inceleme

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Logitech tüm Prodigy serisini yeni PC oyuncularına hitap edecek şekilde tasarladı. Logitech G231 Prodigy ise hassas 40mm sürücüleri, rahat oluşu ve katlanabilir mikrofonuyla giriş seviyesi bir oyun kulaklığı. G403 fare ve G213 klavye de gelecekteki oyuncuların boşluğunu dolduracak serinin diğer takım arkadaşları.

Bu arada, biraz daha iyi ses ve mikrofon kalitesine sahip, G230’u da bir düşünün. Ardından, kırmızı yerine turuncu ve daha yüksek bir fiyat hayal edin. İşte bu kısaca G231.

Yetenekli ve rahat olmasının yanında çeşitli sistemlerle de iyi çalışan G231, benzer fiyatlı rakiplerine nazaran neler sunuyor gelin hep birlikte göz atalım.

Logitech G231 Prodigy oyun kulaklığı inceleme

TASARIM

Logitech G230 ve G430'u hatırlarsanız, G231 onlarla tamamen aynı tasarıma sahip; 40 mm büyük sürücüler, yumusak bir kafa bandı ve aşağı/yukarı hareket eden yarı esnek bir mikrofon. Kulaklıklar, kullanıcıların kulaklarına uyacak şekilde otomatik olarak dönebiliyor ve kulaklığın taşınmasını kolaylaştırmak için katlanabiliyor.

Haberin Devamı

Modern bir süper araba gibi görünümü olan G231, plastik gri ve turuncu renklerde. G230’daki kırmızı/siyah temaya göre güzel bir değişim. Kulaklıklardaki krom logolar da tasarımla uyuşuyor.

Kulaklığın sürücü ile üst (taç) kısmı rahat ve nefes alabilen örgü bir kumaşla kaplı. Diğer kulaklıklar gibi uzun süren oyun oturumları sırasında sizi yakmıyor. Sürücü pedleri aynı zamanda çıkarılıp yıkanabiliyor.

G231'in en iyi özelliklerinden bir diğeri de sürücülerinin 90 dereceye kadar dönebilmesi. Böylece kulaklığı masanızın üzerinde yatay durumda tutup daha az hasar görmesini sağlayabilirsiniz. Bu durum aynı zamanda onun daha ince olmasını da sağlıyor. Çantanızdaki alan dar ve onu dizüstü bilgisayarınızın yanına koymak istiyorsanız katlanabilirlik mükemmel bir özellik.

İyi ve rahat tasarımının yanında G231’ün kullanım şekli de oldukça basit. Kablolu kulaklığı 3,5 mm girişinden istediğiniz cihaza bağlamanız yeterli, hepsi bu kadar. İsteğe bağlı bir USB adaptörü veya yazılım yok. Kulaklık, bilgisayarlar, mobil cihazlar ve oyun konsollarıyla da eşit derecede iyi çalışıyor.

Haberin Devamı

G231’in 2 metrelik örgü kablosu üzerinde ses ayarlamaları için bir kontrol paneli bulunuyor. Kontrol paneli kablo üzerinde mükemmel bir noktada konumlandırılmış, böylece kolayca ulaşılabiliyor.

Panelin arkasında ufak bir klips var, isterseniz gömleğinize asabilirsiniz. Panel gömleğinizi veya tişörtünüzü aşağıya çekemeyecek kadar hafif bu arada.

Katlanabilir mikrofon sol kulaklıkta bulunuyor. Mikrofonun konumunu ayarlarken biraz gıcırdama duyabilirsiniz. Ancak mikrofon biraz gevşetildiğinde bu, zamanla azalabilir. Öte yandan mikrofon tam olarak açıldığında ağız hizasına geliyor. Ses algılama kalitesi yüksek olduğundan uzakta olsanız bile mikrofon karşı tarafa sesinizi rahatça iletiyor.

Logitech G231 Prodigy oyun kulaklığı inceleme

PERFORMANS

G231, oyun için uyarlanmış bir kulaklık. Bu yüzden oyunlarda G231'in iyi ses verdiğini söyleyebilirim. CS:GO’da düşmanların ayak veya silah seslerini açıkça duyabiliyorsunuz. Bu da sizin ona göre pozisyon alıp saldırıya geçmenize olanak sağlıyor.

Kulaklık diğer oyun türlerinde de benzer şekilde çalışıyor. Örneğin Battelfiled 1’de patlamaları güçlü bir şekilde duyulabilir, Outlast’ta kapı gıcırdısını iliklerinizde hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

Oyun konusunda kulaklık, çalkantılı veya çamurlu bir ses sunmuyor. Denge, daha yüksek ses seviyelerinde biraz bas ağırlıklı olabilir, ancak sesli iletişimi için gerekli olan orta ve üst sesler kolayca fark edilebilir. Bas tepkisi de iyi.

G231'in USB bağlantısı olmadığından hiçbir yazılımı da yok. Bu hem iyi hem de kötü bir durum. İyi çünkü ayarlamalar olmadığından karmaşık bir ürün değil; kötü çünkü sesi değiştiremiyor veya üzerinde oynayamıyorsunuz.

G231, müzik konusunda da yetenekli. Örneğin bass test parçam Tiesto ve Sevenn’dan “BOOM”u en üst ses seviyesinde bozulmadan dinleyebildim. Kulağa gelen bas kuvveti açıkça hissedilebilir, ancak çok derin ve güçlü değil. Aynı şekilde, Pink Noisy’den “Ani Kuni” dinlerken keman ve vokaller dengeli bir sesle duyulabiliyor.

G231’in dezavantajlarından biri ekstra uzun kablosu. Uzun kablo, PC oyuncuları için tasarlanmış, bu nedenle kasanız yerdeyse veya kulaklığı kasanın arkasına takmak istiyorsanız, bu harika bir şey. Bununla birlikte, kabloyu PC'nizin önüne takarsanız uzun kablo çalışma alanınızı işgal edebilir.

Haberin Devamı

Son olarak G231’in kendi fiyat segmentinde bir oyun kulaklığı için akustik öğeleri ve basları tatminkar bir güç ve netlikle sunduğunu söyleyebilirim.

Logitech G231 Prodigy oyun kulaklığı inceleme

SONUÇ

Logitech G231 Prodigy, makul bir fiyata sahip ve iyi dizayn edilmiş bir oyun kulaklığı. Ancak benzer fiyatlı rakiplerine nazaran özel bir şey sunmuyor. Daha üst düzey kulaklıklarda renkli led ışıklar ve daha keskin ses performansı bulabilirsiniz ama lüksler oldukları için iki veya üç kat daha fazla harcayacaksınız.

Kulaklığın turuncu renklerle vurgulanan açılı tasarımı öne çıkmasına yardımcı oluyor, kullanımı da oldukça kolay. Sürücülerdeki kumaş dolgu, uzun süren oyun maratonlarınız için bile rahat ve kafanızın serin kalmasını sağlıyor. Ancak kablo uzunluğu, oyun konsolunda müzik dinlerken veya oyun oynarken sorun olabilir.

Çok fazla para harcamadan kendinize özel bir oyun kulaklığı satın almak istiyorsanız, G231 Prodigy’e göz atabilirsiniz.

Logitech G231 Prodigy kulaküstü oyuncu kulaklığına 219 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Rahat
  • Makul ses
  • Kullanımı kolay

EKSİLERİ

  • Ses özelleştirmesi yok
  • Selefiyle neredeyse aynı ama daha pahalı