Lokum nasıl yapılır diyorsanız aslında cevabı çok basit. Sadece 5 ana malzeme gerektiren lokum tarifi herkes tarafından ilgi görecek. Lokum, yumuşak kıvamıyla  aromatik bir tatlı. Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olan lokum yapımı çok basit. Lokum nasıl yapılır diyorsanız işte kolay lokum tarifi

Lokum tarifi için malzemeler

1 litre süt
1.5 bardak şeker
 2 bardakı un
100 gram tereyağ
2 paket vanilya
Lokum tarifi üzeri için malzemeler
Hindistan cevizi
Ceviz
Fındık

Lokum nasıl yapılır?

1. Derin bir tencerede un, süt ve şekeri kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
2. Kaynadıktan sonra ocaktan alın.
3. İçine tereyağ ve vanilyayı ekleyin ve mikser yardımıyla 10 dakika çırpın.
4. Lokum tarifi için yapmış olduğunuz muhallebiyi bir tepsiye dökün ve kaşıkla her yere eşit gelecek şekilde yayın.
5. Buzdolabında bir gece bekletin.
6. Ertesi gün muhallebiyi kare şeklinde kesin ve her kareyi elinizde bir kere yuvarlayın.
7. Yuvarladığınız lokumları servis tabağına alın ve üzerlerine hindistan cevizi ve fındık ve ceviz serpin.
 

İşte lokum tarifini yapması bu kadar basit!

Afiyet olsun!